Wat is de gemiddelde temperatuur in Griekenland in oktober?

Wat is de gemiddelde temperatuur in Griekenland in oktober?

Aangename temperatuur De temperatuur in Griekenland is in oktober aangenaam. De Griekse zon heeft niet meer de sterkte van de zomermaanden maar met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het er heerlijk toeven. Nog even de warmte voelen voordat de koude Nederlandse winter u tegemoet komt.

Hoe warm is het meestal in Griekenland?

De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Griekse Eilanden is 21°C en er valt in een jaar tijd 201 mm regen. Het is er 251 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 69% en een UV-index van 5.

Waar is het goed weer in oktober?

In Europa zijn het zuiden van Italië, Spanje, Griekenland en Portugal aangename zonbestemmingen in oktober. Vooral op de Canarische Eilanden geniet je van milde temperaturen, in oktober is de gemiddelde temperatuur daar 24 ℃.

Wat is de temperatuur op de Griekse eilanden?

Griekse eilanden

Chersonissos 24 °C
Páros 19 °C
Rhodos 22 °C
Sámos 20 °C
Zákynthos 19 °C

Is het altijd warm in Griekenland?

De meeste Griekse eilanden hebben een mediterraan klimaat (officiële benaming: warm zeeklimaat). Dit houdt in dat de winters zacht zijn en de zomers warm en droog. Doordat de zomers warm en droog zijn, is dit ideaal voor een vakantie waarbij zon en warmte gegarandeerd is.

Wat is het klimaat van Griekenland?

Griekenland heeft een mediterraan klimaat, dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winters periodes voorkomen van kou en winterse neerslag. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten.

Is mei de meest behaaglijke periode van Griekenland?

Met temperaturen van 24 tot 25 graden overdag behoort mei tot de meest behaaglijke periodes van Griekenland. Hoewel de nachten met 13 à 14 graden nog wat fris aanvoelen, iets dat eveneens voor de zee geldt, heeft het aantal zonuren zich inmiddels verdubbeld ten opzichte van de winter: de zon weet nu zo’n 9 tot 10 uur te schijnen.

Wat is de prijs van een restaurant in Griekenland?

In Griekenland kun je genieten van de klassieke Griekse ovenspecialiteiten, zoals ‘ Mousaka ’ en ‘ Pastitsio ’. De prijs bij een restaurant in Griekenland varieert gemiddeld tussen de €5,50 en €7 per portie. In Nederland en België betaal je bij een Grieks restaurant al gauw €14 tot €18 voor hetzelfde gerecht.