Wat is de functie van een reflector?

Wat is de functie van een reflector?

Een reflector is een object dat straling reflecteert. Als het object de straling terugkaatst in de richting van de bron, wordt het een retroreflector genoemd.

Wat is het verschil tussen reflectie en Retroreflectie?

Retroreflectie is een gerichte reflectie waar alle invallende golven worden teruggekaatst parallel en tegengesteld aan de invalsrichting. Het is een combinatie van twee reflecties aan twee oppervlakken die loodrecht op elkaar staan.

Waar worden reflectoren van gemaakt?

Terwijl de meeste reflectoren vroeger van staalplaat werden gemaakt, worden vanwege de huidige eisen aan de koplampen zoals bijvoorbeel productietoleranties, constructie, oppervlaktekwaliteit, gewicht etcetera voornamelijk kunststoffen (diverse thermoplasten) gebruikt.

Wie heeft de reflector uitgevonden?

Kattenogen zijn uitgevonden in 1933 door Percy Shaw uit Yorkshire in Engeland.

Lees ook:   Wat bedoelen ze met resolutie?

Hoe werkt een fiets reflector?

Reflectoren weerkaatsen het licht van andere bronnen. Van straatverlichting, de maan en van lampen van andere verkeersdeelnemers. Daardoor lijkt het alsof een fietsreflector licht geeft. Zelfs witte of heel lichte kleding reflecteert licht.

Hoeveel reflectoren op een fiets?

Verplichte uitrusting Als de fiets één of twee spatborden heeft, moet hij altijd uitgerust zijn met een witte reflector vooraan en een rode reflector achteraan.

Welk reflectorpaaltje links?

Nederlandse reflectorpaaltjes zijn meestal van volledig wit kunststof, maar er worden ook zwarte reflectorpaaltjes toegepast. Rechts zijn de reflectoren rood, links wit. Nederland wijkt hiermee af van de buurlanden.

Wat betekent kattenogen?

Een goede kijker m… Kattenoog = [reflector] – Een kattenoog (soms ook wegdekreflector genoemd) is een retroreflector die in sommige landen wordt gebruikt als markering van de randen van de rijbaan, de grenzen tussen rijstroken of gevaarlijke plaatsen.