Wat is brandveilig materiaal?
De brandwerendheid, eigenlijk “weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag”, is vooral van belang bij scheidingswanden, deuren, ramen en plafonds. Voor binnenwanden is de brandwerendheid in principe 20 minuten. Gipskarton, gipsvezelplaat, silicaatplaat, multiplex, en meubelpaneel zijn hiervoor geschikt.
Waar is een branddeur van gemaakt?
De vulling van de brandwerende deur wordt omrand door het deurkader. Van oudsher is het deurkader gemaakt van (rood)hout en in de branche zie je dat dit nog steeds vaak het geval is. Roodhout is echter schaars dus bij Limburgia maken we het deurkader van een zelf ontwikkeld materiaal: Fitec®.
Welk materiaal brandt niet?
Calciumsilicaat beplating, steenachtige materialen zoals gips, baksteen en beton, keramische materialen zoals dakpannen, natuursteen, steenwol. A2 Materialen in deze klasse dragen bij een volledig ontwikkelde brand niet bij aan de vuurlast en de branduitbreiding.
Wat zijn brandbare materialen?
Organische stoffen zijn brandbaar, zoals hout, bloem, suiker, graan en sojabonen. Ook medicijnen en pesticiden, rubber, textiel en bepaalde soorten plastics vormen deeltjes die brandbaar zijn. Dit geldt zelfs voor materialen zoals aluminium en ijzer, die in grote stukken niet brandbaar zijn, maar wel in stofvorm.
Welk materiaal voordeur?
De meest gekozen materialen voor de voordeur zijn hout en kunststof (pvc). Het sterkste punt van hout is dat het karakter heeft, dit is ook met modern kunststof niet zomaar te evenaren. Omdat het een natuurlijk product is, kan een houten buitendeur heel wat uitstraling geven aan jouw gevel.
Hoe is een binnendeur opgebouwd?
Een honingraat binnendeur heeft een stevige kern. Deze kern is gemaakt van stevig karton of van hardboard. Het karton is aan beide kanten bekleed met HDF (High-Density Fibreboard) of een ander type vezelplaat. De bouw wordt een honingraat genoemd, omdat de binnenkant een honingraat motief (celroostervulling) heeft.