Wat heb je nodig om naar Turkije te reizen?

Wat heb je nodig om naar Turkije te reizen?

De belangrijkste zaken waar u zeker aan moet denken als u naar Turkije reist zijn uw legitimatiebewijs, betaalpas en visum. Turkije eist niet dat u een paspoort bij u heeft, een Nederlandse ID-kaart voldoet ook. Let er wel op dat deze in elk geval nog 150 dagen geldig is vanaf het moment dat u Turkije inreist.

Heeft Turkije code rood?

Het reisadvies voor Turkije is geel en deels oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kunnen we deze zomer op vakantie naar Turkije?

Yes, het reisadvies voor Turkije is aangepast naar kleurcode geel. Dat betekent dat je weer fijn kan gaan genieten van een heerlijke zonvakantie in Turkije. Voor je vakantie naar Turkije dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs.

Wat is een HES-code Turkije?

Een HES-code is een persoonlijke code met je persoonlijke gegevens. Deze code heb je nodig tijdens het inchecken en er kan in Turkije bij (politie)controles om deze code gevraagd worden. Verder word er ook naar een HES-code gevraagd als je een winkelcentrum in Turkije wilt bezoeken.

Waarom is Turkije nog steeds oranje?

Turkije heeft 205.000 besmettingen, maar daarentegen 5.225 sterfgevallen. Dat is toch een enorm verschil. Vanuit Nederland is het reisadvies naar Turkije slechts beperkt tot noodzakelijk reizen. Daar vallen dus géén vakantie reizen naar Turkije onder.

Is de Turkse Riviera veilig?

Vakantie Turkije veilig? In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. Je kunt hier met een gerust hart vakantie vieren.

Waarom heeft Turkije code oranje?

Code oranje betekent dat de overheid mensen aanraadt alleen naar Turkije te reizen als het noodzakelijk is. Vakantie vluchten vallen hier dus niet onder.

Waarom is Turkije code oranje?

Waarom staat Turkije nog altijd op code oranje als het om reizen gaat, terwijl de grootse Corona brandhaarden van Europa al enkele weken op code geel staan? Bij code oranje mag je alleen noodzakelijke reizen maken. Daarnaast is het aantal Corona besmettingen in de Turkse badplaatsen extreem laag.