Wat heb je nodig om een kippenhok te maken?

Wat heb je nodig om een kippenhok te maken?

Hoe maak ik een kippenhok?

  • Bekijk de benodigde materialen.
  • Zaag vier hoekpalen af op 146 cm.
  • Teken op beide zijwanden de dakrand af, zoals aangegeven op de tekening.
  • Verbind beide zijwanden van het hok met planken van 103,6 cm lang.
  • Zaag uitsparingen van 44 mm x 44 mm uit de hoeken van de bodemplaat van het kippenhok.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een kippenhok?

Let bij de aanschaf van een kippenhok op de juiste grootte voor het gewenste aantal kippen. De minimale oppervlakte van het nachthok voor krielkippen is 0,25m² en voor de ren 0,50m² per krielkip. Voor gewone kippen kun je het beste rekenen met het dubbele: 0,5m² voor het nachthok en 1m² voor de ren, per kip.

Hoe maak ik mijn eigen kippenhok?

Qua afmetingen moet je denken aan drie vierkante meter per kip. Een nachthok volstaat qua afmetingen met 1 vierkante meter per drie kippen. Naast de afmetingen moet je er ook rekening mee houden, dat elk hok zon en schaduw moet krijgen. Als dit niet mogelijk is, kan je overwegen om een verplaatsbaar hok te maken.

Hoe maak je een groot kippenhok?

Een kippenhok met ren zelf maken kan het beste door te beginnen met het nachthok. Om het nachthok heen bevestig je vervolgens de ren. Het nachthok kun je gemakkelijk maken met verschillende soorten hout. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de ruimte van het hok.

Hoe groot moet een kippenren zijn voor 2 kippen?

Voor gemiddelde kippenrassen, dus kippenrassen met een gemiddelde grootte, hanteren we de afmeting van 1 m2 per kip. Heb je meerdere kippen of wil je meerdere kippen houden? Bereken dan 1 m2 ruimte per kip, ook hier mag het grondoppervlakte van de kippenren worden meegeteld.

Hoe groot moet een hok zijn voor 4 kippen?

Voor krielkippen zijn de afmetingen: 0.75 vierkante meter per kip (incl. ren). Voor middelgroot/grotere rassen: 1,5 vierkante meter per kip (incl. ren).