Wat heb je nodig als je naar Duitsland gaat?

Wat heb je nodig als je naar Duitsland gaat?

Wat moet er verplicht mee in de auto in Duitsland?

  • Gevarendriehoek – Het is verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben.
  • Veiligheidsvest – Het is verplicht een reflecterend veiligheidsvest mee te nemen in de auto.
  • Verbanddoos – Het is verplicht een verbanddoos mee te nemen in de auto.

Kan ik met mijn QR code naar Duitsland?

Hoe regel ik een coronabewijs voor mijn reis binnen de Europese Unie? (stappenplan QR-code) Wilt u reizen naar een land binnen de Europese Unie/Schengen? Dan heeft u een coronabewijs nodig: een vaccinatiebewijs, een bewijs dat u bent hersteld van corona, of een negatieve testuitslag (testbewijs).

Kan ik met auto naar Duitsland?

Door heel Duitsland zijn er verschillende maatregelen getroffen maar deze kunnen per deelstaat ook weer verschillen. Met de auto in en door Duitsland reizen is op dit moment mogelijk. De grenzen tussen Nederland en Duitsland zijn geopend. Niet-noodzakelijke reizen worden echter wel afgeraden.

Wat ben je verplicht in de auto te hebben in Duitsland?

Met de auto naar Duitsland Zorg dan altijd dat je een milieuvignet op de voorruit van je auto hebt geplakt en schaf de zaken aan die je verplicht in de auto moet hebben, zoals een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos.

Welke kleurcode heeft Duitsland?

De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. U kunt reizen naar Duitsland maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Reist u naar of door Duitsland? Dan moet u een geldig coronabewijs bij u hebben.

Hoe is het mogelijk om naar Duitsland te reizen?

Reizen naar Duitsland is mogelijk mits men rekening houdt met volgende voorwaarden (enkel voor mensen die zich de laatste 14 dagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevonden): – ofwel een negatieve PCR COVID-test van minder dan 48u voor aankomst kunnen voorleggen

Wat zijn de verplichtingen voor reizen naar en vanuit Duitsland?

Reizen naar en vanuit Duitsland : Personen die naar de Bondsrepubliek Duitsland reizen en zich vóór hun aankomst in Duitsland de afgelopen 14 dagen in een door het RKI aangeduid risicogebied zijn geweest, zijn verplicht tot afnemen van een COVID19-PCR-test.

Wat zijn de voorwaarden voor reizen naar Duitsland?

Reizen naar Duitsland is mogelijk mits men rekening houdt met volgende voorwaarden (enkel voor mensen die zich de laatste 14 dagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevonden):

Waar kunnen EU-burgers weer naar Duitsland reizen?

EU-burgers kunnen vanaf dit moment weer vrij naar Duitsland reizen. Meer informatie over het Covid-19 virus: Voor meer informatie over het coronavirus Covid-19 kunt u ook terecht op de website van de FOD Volksgezondheid: www.info-coronavirus.be. (externe link)