Wat doet 25 mg metoprolol?
Metoprolol, dat een selectieve bètablokker is, zorgt voor het verlagen van de bloeddruk door ervoor te zorgen dat het hart rustiger pompt. Daardoor vermindert de kans op ontstaan van herseninfarct, beroerte en wordt kans op aanval van angina pectoris afgewend.
Hoe stoppen met metoprolol?
Het is niet verstandig in één keer met metoprolol te stoppen. De verandering is voor uw hart dan te snel. Bouw het gebruik gedurende één tot twee weken geleidelijk af in overleg met uw arts. Als u metoprolol moet stoppen voor een operatie, moet u meestal minstens 48 uur voor de operatie stoppen.
Hoe werkt metoprolol?
Werking Metoprolol regelt de hartslag en heft verschillende stoornissen in het hartritme op. U merkt de werking doordat uw hartslag wat langzamer wordt. De werking van een gewone tablet metoprolol begint binnen één uur na inname en houdt zes tot twaalf uur aan.
Wat is de normale dosis metoprolol?
Een normale dosis metoprolol is 100 tot 200 mg per dag met een maximum van 400 mg per dag. In de praktijk zullen hogere dosissen zelden tot een groter therapeutisch effect leiden en daarom (meestal) geen nut hebben. De dosering is in hoge mate afhankelijk van de aandoening waar het middel voor voorgeschreven wordt.
Hoe lang laat metoprolol uw bloeddruk dalen?
Metoprolol laat uw bloeddruk binnen 6 weken langzaam dalen. Ook uw andere klachten worden minder. Neem metoprolol op vaste tijden in. Dan zult u minder snel vergeten om het te gebruiken. Mogelijke bijwerkingen: duizeligheid door een lage bloeddruk, koude handen en voeten, maagdarmklachten en hoofdpijn.
Hoe werkt metoprolol bij hartfalen?
Metoprolol vertraagt uw hartslag en maakt uw bloeddruk lager. Hierdoor heeft uw hart minder zuurstof nodig. Bij hoge bloeddruk, angina pectoris (pijnlijk en drukkend gevoel op de borst), hartritmestoornissen, migraine, als u schildklier te snel werkt, bij hartfalen en na een hartinfarct (hartaanval).