Wat betekent rubbol?

Wat betekent rubbol?

De naam zegt het al: Sikkens Rubbol EPS hoogglans is een buitenlak met een hoge glansgraad. Daarnaast is deze Sikkens lak voor buiten een vochtregulerende lak. Daarom is deze buitenlak ideaal op gevelbekleding, boeiboorden, tuinhout of kozijnen.

Wat is EPS verf?

EPS is een systeem- of schakelverf en is dus een voorlak en aflak in één. Dit éénpotsysteem dekt goed, is gemakkelijk te verwerken en heeft een buitenduurzaamheid van 4-5 jaar. Bovendien is EPS ook vochtregulerend en dus goed toe te passen bij enigszins vochtige ondergronden.

Wat is rubbol verf?

Sikkens Rubbol XD High Gloss is de meest verkochte buitenlak binnen onze webshop. Deze verf is extreem weerbestendig en maximaal onderhoudsvrije hoogglans buitenlak. De XD High Gloss kan tot wel 10 jaar bescherming bieden. Hierdoor ben je dus voor jaren klaar.

Wat is rubbol SB?

De hoogglans lakken van Sikkens kunnen het gemakkelijkst verdeeld worden op basis van buitenduurzaamheid, ook wel de onderhoudscyclus of levensduur van het schilderwerk genoemd. Sikkens Rubbol AZ heeft een levensduur van 5 jaar. Sikkens Rubbol SB heeft een aanzienlijk langere levensduur van 7-8 jaar.

Wat is de beste buitenverf van Sikkens?

De Sikkens Rubbol XD high Gloss is de beste hoogglans-aflak voor buiten die er is. Met zijn uitstekende glansbehoud hou je hier langer plezier van dan welke andere hoogglans verf dan ook.

Wat is rubbol EPS Plus?

Sikkens Rubbol EPS Plus is een vocht-regulerende halfglanzende grond- en aflak voor binnen en buiten. Zeer geschikt voor het schilderen van houtwerk, gevelbetimmeringen, schuren en andere grotere houten oppervlakken maar ook voor onderhoud aan kozijnen en deuren. Goed vullend en dekkend.

Wat is betere verf Sikkens of Sigma?

Een schilder die al jaren met Sigma werkt zal niet overstappen op Sikkens. Toch hebben deze merken onderling kleine verschillen. Zo heeft bijvoorbeeld de Sikkens rubbol XD een UV filter, zodat hij beter tegen de zon kan en de glans langer zal blijven. De Sigma S2U heeft als grote voordeel dat hij slijt- en krasvast is.

Is Sikkens rubbol SB op waterbasis?

Sikkens Rubbol BL Primer is een grondverf op waterbasis voor hout, hard PVC en andere kunststoffen (met uitzondering van polyolefinen, zoals PE en PP), beton, pleisterwerk e.d.