Wat betekent paars tandvlees?

Wat betekent paars tandvlees?

Bloedend tandvlees bij het poetsen of flossen kan een indicatie zijn van een tandvleesontsteking. Daarnaast kunnen een slechte adem, gevoelig tandvlees, helderrood of paars tandvlees, gezwollen tandvlees of terugtrekkend tandvlees allemaal symptomen zijn van ontstoken tandvlees.

Wat moet je doen als je tandvlees dik is?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees Van ontstoken tandvlees kunt u, al na een paar weken, afkomen door consequent elke dag de tandplak op de juiste manier te verwijderen. Dit doet u door twee keer per dag uw tanden goed te poetsen, en dagelijks stokers of ragers tussen de tanden en kiezen te gebruiken.

Welke kleur heeft ontstoken tandvlees?

De kleur van gezond tandvlees is roze. Ongezond of ontstoken tandvlees is vaak roder van kleur, gezwollen en bloedt sneller bij bijvoorbeeld tandenpoetsen.

Welke kleur hoort je tandvlees te zijn?

Tandvlees wordt gingiva genoemd. Gezonde gingiva heeft een roze kleur, ligt stevig om de tanden en kiezen en bloedt niet bij het poetsen of het eten. Een gezond teken zijn ook de kleine putjes in de gingiva, dit wordt het sinaasappel aspect genoemd.

Waarom is mijn tandvlees blauw?

Wat is het? Een blauw-grijs gepigmenteerde afwijking op het tandvlees kan passen bij een zilver(amalgaam)tatoeage. Hier passen de vorm en de locatie van de laesie daar echter minder goed bij. Maar ook pigmentcellen, de zogenaamde melanocyten, kunnen een pigmentlaesie veroorzaken.

Hoe ziet erg ontstoken tandvlees eruit?

Hoe ziet ontstoken tandvlees eruit? Ontstoken tandvlees is vaak rood, en kan slap en gezwollen aanvoelen. Het kan gaan bloeden bij een tandheelkundig onderzoek en kan zelfs bloeden bij het poetsen of eten.

Hoe voelt ontstoken tandvlees?

Het tandvlees is rood en gezwollen, in plaats van roze en glad. Het tandvlees begint snel te bloeden, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Het tandvlees doet pijn en voelt geïrriteerd. Je hebt last van een slechte adem en een vieze smaak in je mond.

Wat is gezwollen of opgezet tandvlees?

Gezwollen of opgezet tandvlees is een symptoom van een tandvleesontsteking, meestal veroorzaakt door tandplak of tandsteen. Tandplak bestaat onder andere uit bacteriën die het tandweefsel irriteren. Het lichaam reageert hierop door extra bloed naar het infectiegebied te sturen.

Wat is de zwelling van het tandvlees?

Een zwelling van het tandvlees is soms te wijten aan het gebruik van een product of stof in de mond, zoals een reactie op tandpasta of mondwater en bepaalde medicinale bijwerkingen. Het gebruik van tandpasta veroorzaakt soms een zwelling aan het tandvlees / Bron: Photo Mix, Pixabay.

Wat is ontstoken tandvlees bij kinderen?

Ontstoken tandvlees bij kinderen. Ontstoken tandvlees bij jonge kinderen is ontzettend vervelend. Het tandvlees bloedt bij het poetsen en kan er rood en gezwollen uitzien. Het kan irritatie en pijn veroorzaken tijdens het eten, poetsen of bij aanraken. Een slechte mondhygiëne is dé oorzaak van ontstoken tandvlees.