Inhoudsopgave
Wat als tegenpartij in beroep gaat?
Als u gedaagde bent in appél (de tegenpartij stelt beroep in) kunt u wel een eis in reconventie, een tegeneis, indienen. Dat houdt in dat u meelift op het beroep dat werd ingesteld door de andere partij en u met uw advocaat een tegeneis indient.
Hoe worden partijen in hoger beroep genoemd?
In de dagvaarding bepaalt de partij die in hoger beroep gaat zelf de dag waarop de zaak voor het eerst zal dienen bij het Gerechtshof. Die datum hoeft niet binnen de beroepstermijn te liggen. De partij die hoger beroep instelt wordt de appellant genoemd en is feitelijk de eiser in hoger beroep.
Wat is een geïntimeerde?
De geïntimeerde is de gedaagde partij in een hoger beroepsprocedure. De eisende partij in een hoger beroepsprocedure wordt de appellant genoemd. De geïntimeerde is meestal de partij die de eerdere procedure, waartegen hoger beroep is ingesteld, gewonnen heeft.
Is in beroep gaan gratis?
Kosten beroep administratieve verkeersboete Om uw beroep door de kantonrechter in behandeling te laten nemen, moet u de bekeuring betalen (zekerheidsstelling). Als u een advocaat inschakelt, betaalt u ook de kosten van een advocaat.
Hoe lang heb je tijd om in beroep te gaan?
Na de uitspraak door de politierechtbank hebt u als veroordeelde dertig dagen om beroep in te stellen tegen het tussengekomen vonnis op tegenspraak, waarbij de dag na de uitspraak als eerste dag geldt.
Wat kost het als je in hoger beroep gaat?
Als u besluit om hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep aan te tekenen tegen een uitspraak van de rechtbank, dan moet u de Centrale Raad van Beroep zogenaamde griffierechten betalen. Deze administratieve kosten bedragen in dit geval 110 euro.
Wat kost het om in beroep te gaan?
ROLRECHTEN De tarieven worden uniform vastgelegd en variëren volgens het niveau van de rechtbank. Een zaak inleiden bij de vrederechter kost 50 EUR, bij de rechtbank van eerste aanleg en de ondernemingsrechtbank is dit 165 EUR. Een zaak inleiden bij het Hof van Beroep kost 400 EUR en bij het Hof van Cassatie 650 EUR.