Inhoudsopgave
Wat als je geen Vissenvoer hebt?
Gelvoer is waarschijnlijk het beste alternatief voor het normale visvoer uit de aquariumwinkel. Het is een zelfgemaakt voer dat bereid wordt met gelatine of agar agar en de ingrediënten die bij de vissen passen. Dit betekent dat het precies aangepast kan worden aan wat de aquariumbewoners nodig hebben.
Welke vissen houden van zoenen?
Zoals de titel al zegt wordt dit visje zoengoerami of zoenvis genoemd. Dit heeft er mee te maken dat deze vissen (overigens alleen de mannetjes) met hun monden tegen elkaar aanduwen, waardoor het lijkt of ze elkaar zoenen.
Wat eten Antennebaarsjes?
Het dieet van antennebaarsjes In het wild levende antennebaarsjes eten vooral plantenresten en kleine organismen. Deze krijgen ze binnen door bijvoorbeeld een hap zand te nemen en dit zand vervolgens te zeven door hun kieuwen. Op deze manier vinden ze de eetbare delen ertussen.
Hoeveel korrels per goudvis?
Vuistregels bij het voeren van goudvissen Of kies ervoor om die portie op te delen in zeer kleine mini porties zodat je meermaals per dag een heel klein beetje kan voeren. Geef niet meer dan een goudvis binnen 2 á 3 minuten kan opeten. Liever nog sneller, ze mogen best een klein beetje hongerig zijn!
Wat eet een vis graag?
De meest voorkomende vijvervissen zijn omnivoor en eten een behoorlijk – misschien wel onverwacht – scala aan voedsel, indien ze worden verstrekt. Koi en goudvissen eten bijvoorbeeld graag erwten, citrusvruchten, pompoen, spinazie, tarwekiemen, plankton, bloedwormen, garnalen en zelfs algen!
Waarom zoenen vissen?
Wanneer er meerdere mannetjes aanwezig zijn, is te zien waar deze vissen hun naam aan te danken hebben. Tijdens ‘gevechten’ drukken ze hun bekken tegen elkaar aan en zoenen elkaar net zo lang, tot er één opgeeft. Het is een vrij onschuldige vorm van vechten en het leidt ook niet tot verwondingen.
Kan een vis brood eten?
Een vis mag nooit brood hebben. Brood zet uit in de maag, wat problemen kan veroorzaken.
Wat kun je een vis voeren?
De meeste goudvissen zijn dol op appels, druiven, erwtjes, botersla, spinazie, worteltjes, broccoli, mais en boontjes. Maar let op, het is niet de bedoeling dat je een hele wortel in het aquarium gooit. Groenten moet je altijd eerst even koken en indien nodig de schil eraf halen.
Wat eten vissen het liefst?
Naast het vlokkenvoer of granulaat kunt u levend voer geven, zoals levende, gedroogde of diepgevroren watervlooien, muggenlarven of tubifex. Bovendien eten veel vissen van bepaalde waterplanten, zoals waterpest. Ontlasting, voedselresten en plantenresten rotten op de bodem.
Wat eten vissen naast Vissenvoer?
Wat eten vissen naast Vissenvoer? Naast het vlokkenvoer of granulaat kunt u levend voer geven, zoals levende, gedroogde of diepgevroren watervlooien, muggenlarven of tubifex. Bovendien eten veel vissen van bepaalde waterplanten, zoals waterpest.
Hoe proeven vissen?
Het evenwichtsorgaan zorgt ervoor dat vissen rechtop blijven zwemmen en niet op hun zijkant. De smaak is hetzelfde als bij de mens. Door dit zintuig proeft een vis of hij voedsel te pakken heeft, of bijvoorbeeld een stukje plastic wat in zee drijft.
Kunnen goudvissen brood eten?
Wil je nu iets hebben om te voeren, dan zou je een heel klein beetje gedroogde broodkruimels kunnen geven, maar nodig is dat beslist niet, een vis kan zonder probleem een aantal dagen zonder voedsel.
Hoe vermaak je vissen?
In een aquarium heb je voldoende ruimte om decoratie te plaatsen. Vaak zorgt decoratie ook voor schuilplaatsen voor de vissen. Denk hierbij aan leuke beeldjes, planten een mooie achterwand, of driftwood en wortel voor een natuurlijke uitstraling.
Wat eten vissen in de natuur?
In het wild eten deze carnivoren vooral: levende vissen, insecten, larven en schaaldieren. Hun verkorte darmen en grote magen zorgen ervoor dat ze hun prooi makkelijk kunnen wegwerken en meteen kunnen omzetten naar energie voor de volgende jacht. Net als alle vissen hebben ook carnivoren eiwitten nodig.
Hoeveel korrels moet een Sluierstaart?
Eén keer voeren in een vijver is ruim voldoende. En in een goeie vijver behoeft men niet eens bij te voeren want dan komt alles nl. zelf naar de vijver toe en groeit er ook nog eens genoeg in zo’n vijver waar de vissen zich aan tegoed kunnen doen.