Waarom zou ik geen kat nemen?

Waarom zou ik geen kat nemen?

Als je (zwaar) allergisch bent voor katten, is het niet zo handig eentje in huis te halen. Het maakt jouw leven niet makkelijker en het is voor jullie sociale band niet erg goed als je hem niet kan aaien. Zorg dus dat je zeker weet dat je niet allergisch bent voor katten.

Wat zijn de nadelen van een kat?

Nadelen van een kat als huisdier katten zijn erg slim, je kunt ze veel leren en je kunt ze ook trainen. Maar katten zijn geen honden. Ze zijn eigenwijs en doen soms niet wat jij wil! als je geen kattenluik hebt en je kat wel in de tuin of los buiten mag, dan zul je zien dat je vaak portier loopt te spelen.

Heeft een kat veel aandacht nodig?

Je kat is leuk gezelschap voor jou en je gezin. Van haar kant zal ze om de nodige aandacht vragen. Twee of drie keer per dag is het etenstijd, de kattenbak moet verschoond worden en een spelletje is goed voor jullie relatie en beweging voor je kat. Ook is het belangrijk om het gebit en de vacht goed te verzorgen.

Is het leuk om een kat te hebben?

Je ervaart dagelijks hoe het is om een maatje te hebben, je hebt iemand om voor te zorgen en om mee te knuffelen. Kortom, een kat maakt je vrolijker en relaxter. Uit onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat mensen met een kat 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen zonder kat.

Waarom zou ik een kat nemen?

Een kat geeft je een beter gevoel om verschillende redenen: je ervaart dagelijks hoe het is om een maatje te hebben, je hebt iemand om voor te zorgen én om lekker tegenaan te liggen. Het maakt je simpelweg een vrolijker en relaxter persoon. Voordeeltje ten opzichte van de hond: katten hebben minder zorg nodig.

Waar moet je op letten bij een kat?

Een gezond kitten heeft de volgende kenmerken:

  1. Alert, nieuwsgierig en speels.
  2. Schone heldere ogen zonder uitvloeiing.
  3. Schone, roze oren zonder een spoortje aangekoekte bruine oorsmeer.
  4. Een natte neus die zacht als fluweel is.
  5. Een schone aaneengesloten vacht zonder zwarte spikkels, dit zijn vlooienpoepjes.

Waar op letten bij kat?

Let daarbij op de volgende punten:

  • De oogjes moeten schoon en helder zijn.
  • De neus moet schoon en droog zijn.
  • De vacht moet egaal, glad en schoon zijn.
  • De grootte van de kitten.
  • Het gewicht van de kitten.
  • De kitten moet ingeënt zijn indien deze ouder is dan 9 weken.
  • De kitten moet ook ontwormd zijn.

Wat is beter een of twee katten?

Het kan allebei, 1 of 2 katten. Maar als je kat niet zo van andere katten houdt, is het verstandiger om haar alleen te laten en geen tweede kat in huis te halen. Katten uit hetzelfde nest kunnen wel goed samen, omdat ze van jongs af aan al aan elkaar gewend zijn.