Waarom werkt mijn roaming niet?

Waarom werkt mijn roaming niet?

Probeer manueel verbinding te maken met de verschillende lokale netwerken via de instellingen van je toestel. Het ene netwerk kan een stabielere verbinding hebben dan het andere. Controleer of de optie ‘dataroaming’ aangeschakeld is in de instellingen van je toestel.

Waarom werkt mijn internet niet in het buitenland?

Bij Android telefoons kan het gebeuren dat niet vanzelf verbinding wordt gemaakt met een buitenlands netwerk. Dat hangt af van je aanbieder en het toestel. Soms moet je zelf een zogenoemde VPN-verbinding toevoegen. Kijk op de website van je provider en zoek op ’toestelhulp’.

Waarom werkt mijn 4G niet in het buitenland?

Internetten via je databundel werkt binnen EU-landen hetzelfde als in Nederland. Ga je naar een land buiten Europa? Dan moeten de APN-instellingen aangepast worden. In het algemeen doet je smartphone dat automatisch.

Waarom roaming aanzetten?

Het belangrijkste voordeel van roaming in het buitenland is dat u uw smartphone gewoon kunt blijven gebruiken. Sinds 2017 is roaming in het buitenland (de EU) gratis. Dit wil zeggen dat u met uw bundel kunt bellen, sms’en en internetten binnen Europa, zonder dat u hier meer voor hoeft te betalen.

Wat moet je doen als je geen bereik hebt?

Zo kan je eerst eens proberen of het helpt om naar buiten te lopen, of te bellen vanuit een bepaalde plek in je huis waar het bereik zo optimaal mogelijk is. Let er ook eens op hoe je de telefoon vasthoudt: als je die rechtop houdt kan dat ook nog weleens schelen in het bereik. Een andere optie is een GSM Repeater.

Waarom heb ik geen verbinding met internet?

Het kan te wijten zijn aan gebroken kabels, storingen, of iets anders dat je niet in de hand hebt. Het is dus belangrijk om te weten of het probleem bij je internetprovider ligt. Controleer hiervoor of het internetlampje op het modem werkt. In het ideale geval staan de stroom- en DSL-lampjes aan.

Hoe krijg je 4G in het buitenland?

Zo zet je dataroaming aan op Android-telefoons: Open het instellingenmenu. Druk op ‘Verbindingen’….Dataroaming inschakelen

  1. Open de ‘Instellingen’-app.
  2. Druk op ‘Mobiel netwerk’.
  3. Tik op ‘Opties mobiele data’.
  4. Schuif de slider naast ‘Dataroaming’ naar rechts.