Inhoudsopgave
Waarom naheffingsaanslag omzetbelasting?
Omdat u volgens onze gegevens niet of te laat aangifte hebt gedaan. Of niet, niet volledig, of te laat hebt betaald. Het kan ook zijn dat u een suppletie hebt ingediend. Of dat u een startende ondernemer bent en op papier btw-aangifte hebt gedaan.
Wat is een naheffingsaanslag?
Een naheffingsaanslag is een aanslag die opgelegd kan worden indien de Belastingdienst meent dat u geen aangifte heeft gedaan of de aangifte onjuist is. Bij een naheffingsaanslag wordt door de Belastingdienst geschat hoeveel u zou moeten betalen aan belasting en wat u te weinig heeft betaald.
Wat is naheffing belasting?
Naheffingsaanslag. Bij deze belastingen wordt alleen een aanslag opgelegd als de door u betaalde belasting te laag was. Dit wordt een naheffingsaanslag genoemd. De naheffingsaanslag moet binnen 5 jaar na het belastingjaar waarin de belastingschuld is ontstaan, worden opgelegd.
Wat is naheffingsaanslag auto?
Verzuimboete bij niet, niet volledig of te laat betalen Betaalt u niet, niet volledig of te laat? Dan krijgt u een naheffingsaanslag. Bij iedere naheffingsaanslag krijgt u een verzuim dat 1 jaar blijft staan. Vanaf uw 2e verzuim krijgt u een naheffingsaanslag met een verzuimboete van € 55.
Waarom naheffingsaanslag?
Als wij geen btw-aangifte van u hebben, schatten wij hoeveel btw u moet betalen. Wij weten niet hoeveel facturen u hebt verstuurd of ontvangen. Dus bij onze schatting werken wij met vaste bedragen. Het bedrag van de naheffingsaanslag kan daardoor behoorlijk hoog zijn.
Wat te doen bij naheffingsaanslag?
Uw aangifte is binnen na de datum van de naheffingsaanslag Maak dan bezwaar tegen de naheffingsaanslag. Dat kan binnen 6 weken na de datum op de naheffingsaanslag. Vraag in het bezwaar ook om uitstel van betaling. Dat kan met het formulier ‘Bezwaar omzetbelasting’ via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Waarom krijg je een naheffingsaanslag?
een boete omdat u te laat hebt betaald Betaal de naheffingsaanslag. Zorg ervoor dat het bedrag op onze rekening staat vóór de betaaldatum die op de naheffingsaanslag staat. En vermeld bij uw betaling het betalingskenmerk van de naheffingsaanslag.
Hoe kunt U Uw belasting terugkrijgen?
De snelste manier om te zien of u belasting terugkrijgt, is door de aangifte in te vullen. U kunt de gegevens gebruiken die wij daarin vooraf invullen. Controleer alle gegevens en verbeter ze als dat nodig is. Vul uw aangifte verder helemaal in en u ziet meteen wat u terugkrijgt. Om belasting terug te krijgen, moet uw teruggaaf € 16 of meer zijn.
Wanneer kan de Belastingdienst je gegevens terugvragen?
Bij de belastingdienst kan je je gegevens tot zeven jaar geleden terugvragen. Dat betekent bijvoorbeeld je nu nog een kopie van de aangifte IB 2011 kunt opvragen. Dien daarvoor schriftelijk een verzoek in bij je belastingkantoor. Je ontvangt de kopie binnen 8 weken.
Wanneer moet u aangifte doen voor de inkomstenbelasting?
Hebt u geen bericht gehad dat u aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting? Dan kunt u dat tot 5 jaar terug doen. In 2020 kunt u dus nog aangifte doen over 2015. In de tabel hieronder ziet u wanneer uw aangifte uiterlijk bij ons binnen moet zijn.
Hoe kunt u uw inkomstenbelasting betalen?
Inkomstenbelasting betalen aan de Belastingdienst. U kunt uw belastingaanslag op verschillende manieren betalen. U mag zelf de betaalwijze kiezen die u het beste uitkomt.