Waarom is mijn wifi zo langzaam?

Waarom is mijn wifi zo langzaam?

Slechte wifi-verbinding: Een wifi-signaal kan belemmerd worden door muren, of allerlei meubelen. Dit verzwakt het signaal, waardoor je internet langzamer wordt. Ook heeft je modem maar een beperkt bereik. Zit je dus op zolder, dan kan je internet traag worden.

Soms moet je het modem opnieuw opstarten. Probeer diverse kanalen uit om te kijken welke het snelst is. Het is ook een optie om dit te controleren met verschillende wifi-analyze-apps op je telefoon of tablet. Bij deze instellingen kun je meteen controleren of het modem 5GHz ondersteunt.

Waarom hapert mijn wifi?

Het wegvallen van draadloos internet kan een aantal oorzaken hebben. De meest voorkomende is dat er andere draadloze signalen storen op jouw verbinding. Bijvoorbeeld de draadloze router van de buren. Maar ook andere apparaten die op 2.4 GHz uitzenden kunnen storen, bijvoorbeeld babyfoons en bluetooth apparaten.

Lees ook:   Wat is de beste lijm voor een kunstgebit?

Wat is trage wifi?

Veel apparaten in huis zijn via een draadloos netwerk (wifi) aan internet verbonden. Consumenten geven vaak aan dat ze ’traag internet’ hebben, maar bedoelen dan dat ze last hebben van ’trage wifi’. Een aantal providers heeft een zogenaamde wifiservice voor hun nieuwe én bestaande klanten.

Wat is een wifi-probleem?

Algemeen probleem? Soms zijn er werken of storingen in je buurt. Of je surft aan verlaagde snelheid omdat je je maandelijks volume opgebruikte. Voor je de wifi bij je thuis controleert met onze handige wifi-checks, kijk je eerst na of je wifi-probleem een andere oorzaak heeft.

Hoe test je wifi-bereik in huis?

Test je wifi-bereik in huis met de Telenet-app. Is je wifi-bereik op een bepaalde plaats niet optimaal en wil je op die plek wifi? Dan raadt de Telenet-app aan om een Wifi-booster te bestellen. De app toont je de verschillende soorten Wifi-boosters. Zo kies je diegene die het best past bij de situatie bij je thuis.

Lees ook:   Wat voor kleur is scharlakenrood?

Hoe controleer je wifi bij je thuis?

Soms zijn er werken of storingen in je buurt. Of je surft aan verlaagde snelheid omdat je je maandelijks volume opgebruikte. Voor je de wifi bij je thuis controleert met onze handige wifi-checks, kijk je eerst na of je wifi-probleem een andere oorzaak heeft.