Inhoudsopgave
Waarom geen taugé tijdens zwangerschap?
Doordat taugé uit de grond komt, kan er namelijk salmonella, E. coli en toxoplasmose aanwezig zijn op rauwe taugé. Door het goed te verhitten worden deze schadelijke bacteriën gedood, waardoor je het gerust kunt eten. Was de taugé ook vooraf met stromend water.
Welke vitamines zitten in taugé?
Taugé wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia’s. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer. Taugé is erg lekker en gezond is. Het is ook een mooie decoratieve toevoeging aan heerlijke groentegerechten.
Wat is taugé eigenlijk?
Taugé is het Indonesiche woord voor spruit of kiem en kan dus in principe van allerlei soorten gedroogde bonen gemaakt worden, maar normaal gesproken zijn het ontkiemde mungbonen, ook in Vlaanderen, waar ze dus foutief sojascheuten worden genoemd. Taugé is lekker knapperig en smaakt een beetje naar kool en aarde en is licht bitter.
Hoe spoel je taugé af?
Spoel vervolgens de taugé goed af. Je kunt het nu direct rauw eten bij bijvoorbeeld salade, maar dat wordt niet aangeraden. Net als andere kiemgroenten kan taugé namelijk sporen van ziekmakende bacteriën zoals salmonella en E. coli (EHEC) bevatten.
Hoe kun je taugé zaaien?
Na 7 dagen kun je beginnen met oogsten . Veelgestelde vragen Ontkiemen en zaaien. Hoe moet je taugé zaaien of planten? Je kunt ze het beste één nacht in water laten weken en vervolgens op een vochtige, warme en donkere standplaats voor de komende 7 dagen laten groeien. Bekijk voor meer informatie, tips en adviezen het bovenstaande stappenplan.
Hoe maak je een taugé kweekpot?
Taugé kweken met een taugé kweekpot. Koop een taugé kweekpot met RVS rooster en taugé kiemzaden. Stop één eetlepel mungbonen in de kweekpot met ruim lauw water. Laat de mungbonen 8 uur in het water weken en verschoon het water. Verschoon het water 2x per dag met koud water (verwijdert bacteriën) Op de 4e of 5e dag kun je beginnen met oogsten.