Waarom FSC papier?

Waarom FSC papier?

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationaal keurmerk voor papier, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het stelt strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, maar geen eisen aan de productie van papier.

Is FSC verplicht?

Het verplicht stellen van FSC-hout of FSC certificering is niet toegestaan. In het Europese aanbestedingsrecht zijn productspecificaties, die discriminatoir zijn, verboden. Er dient minstens te worden toegestaan dat ook gelijkwaardige houtsoorten of certificaten zijn toegestaan.

Wie is FSC-gecertificeerd?

Een FSC Chain of Custody garandeert de scheiding van FSC-gecertificeerd hout, houtproducten en papier in een handelsketen vanaf de stronk in het bos tot en met het eindproduct. FSC staat voor Forest Stewardship Council dat vrij vertaald zoiets betekent als Raad voor goed bosbeheer.

Waar komt FSC hout vandaan?

Hout met een FSC-logo is dus gegarandeerd afkomstig uit goed beheerde bossen, is onafhankelijk gecertificeerd en wordt onafhankelijk gecontroleerd in overeenstemming met de regels van de Forest Stewardship Council. FSC-hout is afkomstig uit bossen over de gehele wereld en dus ook uit Europa.

Welke houtsoorten hebben het FSC keurmerk?

nr houtsoort
40 Calophyllum/Jacareuba/Bintangor
42 Cambara/Jaboty
45 Cedrorana
47 Cloeziana

Welke FSC claims zijn er?

Hout en houtproducten kunnen worden geleverd met verschillende soorten FSC-labels: 1) FSC 100%, wanneer al het hout of de houten vezels afkomstig zijn uit FSC-gecertificeerd bos. 2) FSC Mix, wanneer minimaal 70% van al het hout of de houten vezels afkomstig zijn uit FSC- gecertificeerd bos.

Waarom is FSC hout duurzaam?

FSC-bossen leveren veel meer diensten dan alleen duurzaam geproduceerd hout. Ze leveren bijvoorbeeld het behoud van biodiversiteit, opslag van CO2, de toevoer en bescherming van waterwegen, het verstevigen en behouden van de bodem en ze bieden mogelijkheden voor ecotoerisme.