Inhoudsopgave
Waarom blauwe band Jumbo-Visma?
Deze blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, twee van de sterkste Nederlandse namen als het gaat om fietsen. Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen.
Waarom blauw voorwiel?
Veel mensen vragen zich daarom af wat hier het verhaal achter is en waarom het alleen steeds om een blauw voorwiel gaat en niet om een blauw achterwiel. De uitleg is eenvoudig: het blauwe voorwiel is het handelsmerk van het bedrijf Swapfiets.
Waarom blauwe voorband fiets?
De blauwe banden staan symbool voor de leenfietsen van Swapfiets, maar zijn nu geschikt voor professioneel gebruik. De Italiaanse bandenfabrikant heeft alle zwarte ingrediënten moeten verwijderen om tot een blauwe band te komen met hetzelfde prestatieniveau.
Waarom hebben fietsen een blauwe voorband?
De blauwe voorband is het handelsmerk van Swap. Daaraan herken je ze. Bij het bedrijf, dat in 2014 is begonnen in Delft en recentelijk is verhuisd naar Amsterdam, kun je een abonnement nemen op een fiets, vergelijkbaar met Spotify, Netflix, een mobiele telefoon of een krant.
Waarom zijn fietsbanden blauw?
Wat kost een Swapfiets?
Bij Swapfiets zitten niet alleen twee sloten, maar als je een lekke band hebt of je licht doet het niet, dan komen ze hem maken (het streven is binnen 12 uur) of Swapfiets komt je fiets ‘swappen’ voor eentje waar je mee verder kunt. De kosten: 15 euro per maand. Studenten krijgen drie euro korting.
Waarom blauwe voorband?
Welke fiets gebruikt Swapfiets?
Swapfiets levert een degelijke stadsfiets. Hoewel je veel goedkope fietsen kunt vinden, ben je voor een gelijkwaardig model al snel tussen de 400 en 600 euro kwijt. Wij vergelijken de huur van de fietsen met de prijs van de goedkoopste Gazelle (579 euro) en de Union Flow (399 euro).
Waar komen fietsbanden vandaan?
De binnenband is een luchtband met een fietsventiel, die in 1888 werd uitgevonden door John Dunlop en voor het eerst toegepast op de fiets. Daarvoor waren de wielen van ijzer en sinds 1865 hadden deze massieve banden. De eerste afneembare luchtbanden werden in 1890 door de gebroeders Michelin in Frankrijk gemaakt.
Kan ik een Swapfiets kopen?
Het is niet mogelijk om een Swapfiets te kopen. Heb je toch ergens een Swapfiets te koop zien staan (op Marktplaats bijvoorbeeld), laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Deze fiets is mogelijk gestolen.
Waarom is Swapfiets zo populair?
Reden voor succes Het unieke idee van Swapfiets is de voornaamste reden voor de snelle groei. Een abonnement op Swapfiets garandeert een kwalitatieve fiets en altijd werkend fietsvervoer voor een vast bedrag per maand. Daarnaast onderscheidt Swapfiets zich ook op een aantal vlakken van een normale fiets of deelfiets.
Is Swapfiets alleen voor studenten?
Als je op dit moment bent ingeschreven bij een erkende MBO, HBO of universiteit, krijg je van ons studentenkorting, mits wij dit in jouw stad aanbieden. Studentenkorting toepassen: Ga naar swapfiets.nl en zoek jouw stad.