Waarmee karwijzaad vervangen?

Waarmee karwijzaad vervangen?

Karwijzaad is een stuk scherper en sterker van smaak. Gebruik van dit specerij dus niet te veel. Wil je komijn vervangen door karwij/ kummel, gebruik dan ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid komijn. Karwijzaad/ kummel wordt gebruikt om slijm op te lossen, vocht af te drijven en tegen kramp.

Waar kun je komijn zaad voor gebruiken?

Het gebruik van komijn is zeer gevarieerd. In Nederland voegt men komijn toe aan kaas, in India is het een onderdeel van kerrie en in Noord-Afrika kruidt men er tajines en couscous mee. In Spanje vormt komijn een van de kruiden in chorizo en in Mexico is komijn onmisbaar in de gekende chili con carne.

Wat is komijn in het Nederlands?

Naam. Het woord ‘komijn’ is afgeleid van het Akkadische ‘kamunu’. In Nederland is gemalen komijnzaad ook wel bekend als ‘djinten’ of ‘djintan’, een verbastering of oude schrijfwijze van de Indonesische naam voor komijn ‘jintan’. De Surinaams-Nederlandse benaming is ‘djiera’, afkomstig uit het Hindi.

Waar gebruik je karwijzaad in?

Karwijzaden: gebruik in de keuken Zo versterkt het de smaak van zuurkool, varkensvlees, goulash, kaas en zure inmaak. In de Turkse keuken worden karwijzaden ook in brood gebruikt. In de Nederlandse en Duitse keuken ook wel in groentes, soepen, sauzen, zuivel, vleesgerechten en gebak.

Welke kruiden passen bij komijn?

Een goed alternatief voor komijn is karwij(zaad). De beide zaden lijken veel op elkaar en worden dan ook vaak door elkaar gehaald, het enige verschil is dat karwijzaad krom is en komijnzaad recht.

Hoe werkt komijn?

De geneeskracht van komijn Het werd vooral voor een goede spijsvertering gebruikt. Komijn blijkt de aanmaak van enzymen door de schildklier te stimuleren. Deze enzymen zorgen voor een betere spijsvertering. In de lever zitten ook enzymen waarvan de aanmaak wordt gestimuleerd door komijn.