Waar worden elektromotoren voor gebruikt?

Waar worden elektromotoren voor gebruikt?

Tegenwoordig is de elektromotor één van de meeste gebruikte elektromechanische apparaten , het wordt zeer veel gebruikt in huishoudelijke apparaten bijvoorbeeld een wasmachine, koelkast, stofzuiger. Een elektromotor vind je ook in bijvoorbeeld in de ventilator die de processor van de computer koelt.

Hoe kies je een elektromotor?

Het toerental van de elektromotor wordt in de basis bepaald door het aantal polen in de motor. Het begingetal voor het uitrekenen van een toerental is standaard 6000 (bij 50 Hz). Heeft de motor twee polen, dan is het toerental 3000 (6000/2). Heeft de motor vier polen, dan is het toerental 1500 (6000/4).

Hoe werkt een elektromotor van een auto?

Een elektromotor werkt door middel van magnetisme. De belangrijkste twee componenten van een elektromotor zijn de stator en de rotor. In de stator zitten koperen wikkelingen, die door er spanning op te zetten magnetisch worden. De wikkelingen worden om beurten magnetisch.

Hoe werkt een AC motor?

Een wisselstroommotor werkt op wisselspanning, dat betekent dat de stroomrichting van de elektrische energie steeds omdraait. De werking van de wisselstroommotor is bijna hetzelfde als die van de gelijkstroommotor, alleen hoef je de stroomrichting van de energie nu niet meer mechanisch om te draaien.

Hoe werkt een elektromotor?

Hoe werkt een elektromotor? Het omzetten van elektrische energie naar mechanische energie wordt gedaan door middel van magnetisme. Kort gezegd zorgt de input (de elektrische energie) voor het creeëren van een magnetisch veld, waardoor iets wordt aangetrokken en gaat bewegen. Omdat elke motor anders werkt, wordt dit proces een stuk duidelijker

Wat is het vermogen van een elektromotor?

Het vermogen van de elektromotor wordt uitgedrukt in kW (kilowatt). 1kW is ongeveer 1,34 pk. De formulering van het vermogen is gebaseerd op het maximumvermogen bij een constante belasting. Er zijn ook andere soorten belasting waarmee rekening kan worden gehouden, zoals kortstondige en intermitterende belasting.

Welke motor is in staat elektrische energie om te zetten in mechanische energie?

Deze motor is in staat elektrische energie om te zetten in mechanische energie (beweging en warmte).