Waar moet de postzegel op een envelop?

Waar moet de postzegel op een envelop?

Je plakt postzegels altijd rechts bovenaan aan de rectozijde van je omslag.

Kan je post sturen zonder postzegel?

Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger. Staat jouw adres (afzender) op het poststuk? Dan krijg je van ons een kaartje met het verzoek om het tekort aan postzegels te betalen.

Wat betekent onnodig te frankeren?

Alternatieven. Alternatieven voor frankering zijn: ongefrankeerd (onbedoeld): de ontvanger betaalt voor de porto plus een boete (strafporto). ongefrankeerd (postservice): de ontvanger betaalt voor de porto aan de postbode.

Hoeveel postzegels op een envelop?

De postzegels binnen Nederland

Gewicht in gram Aantal postzegels euro
0 – 20 g Eén met een 1 €0,96
20 – 50 g Twee met een 1 €1,92
50 – 100 g Drie met een 1 €2,88
100 – 350 g Vier met een 1 €3.84

Wat gebeurt er met post met te weinig postzegels?

Binnenlandse post Als er te weinig postzegels zijn geplakt, vragen we de afzender om de portokosten te betalen. Helaas is de afzender niet altijd bekend. Omdat het om belangrijke post kan gaan, bezorgen we het poststuk alsnog. Daarbij hopen we erop dat de ontvanger bereid is om te betalen voor het poststuk.

Hoe werken Decemberzegels?

Hoe werkt dat? De decemberzegel heeft een lagere waarde (0,91 euro) dan een gewone postzegel. Wil je hem na 6 januari nog gebruiken? Dan zul je dus moeten bijplakken tot het actuele postzegeltarief van 2022 (0,96 euro).

Hoe plak je de postzegel op de envelop?

Plaats de postzegel op de envelop. Als je gebruik maakt van likbare postzegel, lik dan de achterkant van de postzegel. Stickerzegels kunnen worden gebruikt door het papier van de postzegel af te pellen. Plaats de postzegel in de rechterbovenhoek van de envelop.

Waar kan je een postzegel kopen?

Postzegels kopen. Postzegels voor alle gelegenheden. Bij PostNL bestel je gemakkelijk en snel postzegels online voor elke gelegenheid. De meeste postzegels zijn ook te koop op het Postkantoor. Of het nu gaat om je dagelijkse post of een unieke, persoonlijke postzegel, PostNL heeft altijd een passende postzegel.

Hoe kun je de postzegel rechts boven plakken?

Postzegel rechts boven plakken Vroeger, toen de post nog handmatig gesorteerd werd, mocht je de postzegel willekeurig plakken. Linksonder, in het midden, zolang het adres maar zichtbaar was. De handmatige sortering werd overgenomen door machines.