Waar liggen de meeste fietspaden in Nederland?

Waar liggen de meeste fietspaden in Nederland?

Brabant heeft de meeste fietspaden De meeste kilometers fietspad liggen in de provincie Noord-Brabant, op de voet gevolgd door Gelderland (zie tabel). Dat is vooral een gevolg van de grootte van die provincies.

Hoeveel wordt er gefietst in Nederland?

Hoeveel wordt er in Nederland gefietst? In totaal fietsen Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon, verdeeld over ongeveer 250 tot 300 fietsritten. Daarmee is de fiets goed voor bijna een kwart van onze verplaatsingen.

Hoeveel kilometer fietst een gemiddelde Nederlander per jaar?

Over het hele jaar fietste een persoon gemiddeld 1 098 kilometer en deed daar bijna 99 uur over. Daarmee was de fiets goed voor 8 procent van alle reizigerskilometers en 22 procent van de totale reisduur van de Nederlandse bevolking binnen de landsgrenzen.

Hoeveel fietsen kun je kwijt op een parkeerplaats?

Creëer extra ruimte door fietsen te stimuleren Op één parkeerplaats kun je namelijk wel tien fietsen kwijt! Vanaf 2020 wordt zakelijke fietslease heel interessant voor de medewerker.

Hoeveel fietsen zijn er in Nederland 2021?

Het aantal fietsen in Nederland in 2021 word geschat rond de 23 miljoen. Er zijn in Nederland dus meer fietsen dan inwoners. In 2000 lag het aantal fietsen in Nederland nog rond de 16 miljoen. De afgelopen jaren is het aantal fietsen dus gemiddeld met 350,000 exemplaren per jaar toegenomen.

Hoeveel fietsenwinkels zijn er in Nederland?

Het aantal fietsenwinkels bleef de afgelopen jaren altijd zo rond de 2.500 hangen, blijkt uit de CBS-cijfers. In 2020 zette een spurt in, die dit jaar nog verder versnelde. De teller staat nu op 2.615.

Welk land produceert de meeste fietsen?

In Nederland worden de afgelopen drie jaar 900.000 fietsen per jaar geproduceerd. Daarmee staat Nederland op de vijfde plaats van de EU-landen die de meeste fietsen produceren. Italië en Duitsland maken veruit de meeste fietsen per jaar, op afstand gevolgd door Bulgarije en Polen.

Wie fietst er gemiddeld het meest?

Tieners tussen 12 en 15 jaar spannen met een daggemiddelde van 6,6 kilometer de kroon, op de voet gevolgd door de groep van 15 tot 18 jaar (6,3 kilometer per dag). Bij de groep tussen 18 en 20 jaar duikelt het aantal kilometers op de fiets naar 3,4 kilometer per dag.