Waar kan de radio allemaal voor gebruikt worden?

Waar kan de radio allemaal voor gebruikt worden?

Een radio is een apparaat waarmee je radio-uitzendingen kunt ontvangen. De term “radio” wordt ook wel gebruikt als aanduiding voor een radiozender (“Dit is Radio 538”). Er is traditioneel AM- en FM-radio.

Hoe werkt een radio ontvanger?

Radio werkt met een techniek om met radiogolven draadloos boodschappen over te brengen van zender naar ontvanger. Als je in de bodem van twee blikjes een gaatje maakt, door beide gaatjes een draadje heen wurmt en de draad gespannen houdt, kun je, als je in het blikje praat, elkaar verstaan.

Welke Nederlandse radiozender was overal ter wereld?

BVN brengt het beste van de Nederlandse Publieke Omroep tot in de verste uithoeken van de wereld! Download onze app en kijk gratis, zonder inlog of abonnement, op je smartphone of tablet.

Hoe digitale radio aansluiten?

Dan sluit je in 4 stappen de antenne aan.

  1. Stap 1: bepaal de plek van de antenne.
  2. Stap 2: plak de antenne op het raam.
  3. Stap 3: werk de kabels weg.
  4. Stap 4: sluit de antenne aan op de radio.

Hoe digitale radio ontvangen?

Je kunt radio luisteren via de kabel, de ether en via internet. Voor mobiele ontvangst of ontvangst waar niet direct een kabelaansluiting of internet beschikbaar is, heb je ontvangst van etherzenders nodig. De analoge ether FM wordt op termijn opgevolgd door het Digital Audio Broadcasting+.

Hoe veranderde de radio het leven van mensen?

Er kwamen steeds meer programma’s. Radio was een sociaal medium geworden. Mensen luisterden samen naar muziek, sport of een blijspel. Radio was vooral belangrijk tijdens de Grote Depressie, voor het verschaffen van betaalbaar vermaak.

Hoe heette het radiostation in wo2 waardoor men in Nederland op de hoogte bleef van wat er in de wereld gebeurde?

Vanaf oktober 1942 werd Radio Oranje met de radiozender De Brandaris samengevoegd, die ook in Londen was opgericht voor Nederlanders ter zee. De naam bleef Radio Oranje, maar de meeste medewerkers waren afkomstig van De Brandaris, waar men een veel persoonlijkere manier van communiceren had.

Wie sprak Radio Oranje?

Koningin Wilhelmina sprak 48 keer voor de microfoon van Radio Oranje met het doel om de Nederlandse bevolking moed in te spreken. Naast bemoedigende woorden werden ook praktische zaken besproken. Via het radioprogramma werd in 1942 gewaarschuwd geen Joodse eigendommen te kopen.