Waar in Belgie mag je wildkamperen?

Waar in België mag je wildkamperen?

Wildkamperen in België is verboden. Maar dat wil niet zeggen dat je nergens in de natuur je tentje op mag zetten. Verspreid door het hele land liggen namelijk bivakzones, waar je als wandelaar of fietser gratis je tent op mag zetten.

Waar kan je gratis kamperen in Europa?

Ben je op zoek naar de mooiste plekken in Europa om te wildkamperen, dan heb ik ze voor je op een rij gezet.

 1. België – de Ardennen.
 2. Schotland – de Highlands.
 3. Zwitserland – de Zwitserse Alpen.
 4. Frankrijk – de Franse Alpen.
 5. Noorwegen, Zweden en Finland – overal.
 6. Oostenrijk – Stiermarken.
 7. IJsland – het noordoosten.

Waar kan je gratis kamperen?

Wildkamperen is verboden in Nederland. Dat is natuurlijk voor de bescherming van de natuur, maar maak je geen zorgen! Staatsbosbeheer laat het toe om wild te kamperen door middel van het zogenaamde paalkamperen. Er zijn verschillende palen door heel Nederland en in gebieden rondom een paal mag je dus wildkamperen.

Waar wildkamperen in de Ardennen?

Ook wildkamperen in de Ardennen is helaas verboden, tenzij je je tentje opzet in een bivakzone. Stiekem gaan wildkamperen wordt afgeraden, er lopen namelijk veel boswachters rond in de Ardennen.

Waar mag je kamperen met tent?

Op campings en op je eigen terrein mag je natuurlijk gewoon een tent opzetten of een caravan plaatsen, maar op openbare gebieden gelden regels. Zo mag je niet kamperen met een tentje op een openbaar grasveld of parkje; hiervoor kun je een boete krijgen van 140 euro.

Waar mag je overnachten met een camper in Nederland?

De ANWB website schrijft hierover: “Met een camper ben je in principe vrij om langs de openbare weg en op parkeerplaatsen de nacht door te brengen, ook in Nederland. Let wel op: vaak is slapen toegestaan, maar uitpakken om te kamperen niet. Dus luifel in, geen tuinset en geen barbecue naast de camper”.

Waar in Europa is wildkamperen toegestaan?

Van IJsland tot de Highlands: waar kan je nog wildkamperen in…

 • Rond een paaltje bij de buren.
 • Le camping sauvage in Frankrijk.
 • Allemansrecht in Scandinavië
 • Into the wild in IJsland.
 • Het Schotse ‘Right to Roam’
 • Welkom in de Baltische Staten.
 • Verdeeld ex-Joegoslavië
 • Grijze zone in Zuid-Europa.

Waar mag je kamperen met een tent?

België & Luxemburg In België is wildkamperen verboden. Er zijn echter steeds meer bivakzones waar je legaal je tent kan opslagen. Voor meer info kan je kijken op de prima website bivakzone.be. Zo kunnen legale bivakzones ook een alternatief zijn voor wildkamperen.

Waar mag je met een camper overnachten in België?

In België vrij overnachten met de camper Staat er geen verbodsbord, dan mag je een nacht op een parkeerplaats of langs de straat verblijven. Je mag hier maximaal 24 uur blijven, en het is belangrijk dat je daarbij het verkeer niet hindert.