Waar bestaat een sedum dak uit?

Waar bestaat een sedum dak uit?

Over groene daken

  • SEDUM DAK. Een sedum dak wordt ook wel een ‘extensief dak’ genoemd. Het bestaat uit vetplanten (sedum), mossen en grassen.
  • DAKTUIN. Een daktuin is een intensief dak en te vergelijken met een tuin waarin geleefd kan worden.
  • ZONNEPANELEN (OP EEN GROEN DAK) Niet op elk dak is een groen dak geschikt.

Wat is het nut van een groendak?

Groendaken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Tijdens een regenbui krijgt de riolering dus minder water te slikken en overstromen kelders en garages minder snel. De planten op de groendaken nemen stofdeeltjes op uit de lucht en verbeteren zo de luchtkwaliteit. Een groendak brengt verkoeling voor de stad.

Kan je op sedum lopen?

Ja, een Sedumdak is incidenteel beloopbaar. Als u bijvoorbeeld het jaarlijkse bemestingsonderhoud wilt uitvoeren, is het lopen op Sedumplanten geen enkel probleem. Echter, let wel op wanneer het vriest. Wij raden af om over de beplanting te lopen als planten bevroren zijn.

Wat kost een Sedum dak?

De sedummatten prijs kan per leverancier verschillen. Gemiddeld moet je denken aan ongeveer € 15 tot € 35 per m2 dak. Als je dak totaal 20 m2 is dan ben je tussen de € 300 en € 700 kwijt voor een groendak.

Welk voordeel biedt een groen dak voor de bijen?

Groene daken zijn goed voor de biodiversiteit Een groen dak op uw huis, schuur(tje) of tuinhuis vangt heel veel water op, is isolerend, biedt foerageer mogelijkehden voor insecten (bijen, hommels, vlinders) én werkt verkoelend in de zomer!

Waar is sedum goed voor?

Een dak met sedum (vetplantjes) heeft ontzettend veel voordelen. Zo helpt u bedreigde vogels en bijen in een stedelijk gebied enorm. Zij kunnen deze plekken gebruiken om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Bovendien nemen groene daken veel regenwater op, wat voor een ontlasting van het riool zorgt.