Kan je van te voren een treinkaartje kopen?

Kan je van te voren een treinkaartje kopen?

E-ticket kopen op NS.nl Wanneer je van tevoren weet dat je op reis gaat kun je thuis alvast een e-ticket kopen. Je hoeft dan op het station niet meer langs de kaartautomaat. Op de website van NS kun je een e-ticket kopen.

Hoe ver van te voren kun je inchecken NS?

U mag inchecken tot net voor 09.05 en vanaf 18.25. Het is altijd vijf minuten in uw voordeel. Als u vroeg incheckt, mag dat tot net voor 06.35 en bij de middagspits tot net voor 16.05. Dan wel net na 08.55 en 18.25.

Hoeveel minuten eerder inchecken daluren?

Er geldt een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger bij het inchecken in de daluren. Volgens de definitie duurt de spits ’s ochtends tot 9.00 uur, dus zou u pas vanaf 9.00 uur kunnen inchecken als u met korting wilt reizen.

Hoe laat reizen met dalurenkaart?

Daluren. De daluren, oftewel de tijden buiten de ochtend- en middagspits, zijn op werkdagen van 0.00 – 6.30 uur, van 9.00 – 16.00 uur en van 18.30 – 0.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. NS heeft verschillende reisproducten die extra korting bieden tijdens de daluren.

Is treinreis aanmelden verplicht?

Ben ik verplicht om mijn treinreis of fietsplek aan te melden? Nee, je bent niet verplicht om je treinreis of fietsplek aan te melden. Je mag ook reizen zonder aanmelding. Wel verzoeken we je om je reizen en je fiets aan te melden.

Kan ik weer met de trein reizen?

Plan je reis, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. De komende weken gaan de treinen weer rijden volgens de normale dienstregeling. Bekijk op deze pagina wat dit voor jou betekent.

Wat moet ik doen om met de trein te reizen?

Je kunt met een OV-chipkaart reizen per trein, bus, tram en metro. Jouw kaart is direct actief en je kunt reizen met NS in de 2e klas mits je saldo op je kaart hebt gezet. Saldo zet je op jouw kaart bij de NS-kaartautomaat. Op het reizen op saldo bij NS zijn de Voorwaarden Reizen op Saldo bij NS van toepassing.

Wat is Treinwijzer?

Met Treinwijzer is het mogelijk om uw reis of fietsplek aan te melden in de trein alvorens u op reis gaat met NS. Daarmee krijgt u inzicht in de verwachte drukte in de trein en helpt u NS om de drukte beter te voorspellen. Ook kunt u zonder gebruikmaking van Treinwijzer uw reis aanmelden.

Hoe werkt het als je met de trein gaat?

Je moet altijd inchecken en uitchecken met een OV-chipkaart. Aan het begin van je reis houd je je kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Je kaart wordt gecontroleerd op een geldig reisproduct of voldoende saldo. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.

Wat zijn de Coronaregels in de trein?

Besmet met corona tijdens verblijf Dan mag u niet in de trein, touringcar of boot. En u mag ook niet vliegen. Blijf op uw bestemming. Wat u moet doen als u positief test op corona in het buitenland leest u in de checklist over dit onderwerp: Ik ben positief getest op corona in het buitenland.