Kan je in Dubai alcohol drinken?

Kan je in Dubai alcohol drinken?

Alcohol in Dubai is niet verboden. Wel zijn er in Dubai ten opzichte van Nederland strenge regels voor de verkoop- en gebruik van alcohol. Zo is het niet mogelijk in een supermarkt alcohol te kopen. Wilt u alcohol meenemen voor op uw hotelkamer, dan zult u dit vooraf moeten kopen.

Waarom mag je in Dubai niet klef doen?

Kledingvoorschriften Dubai Algemeen geldt dat te korte, doorzichtige, te strakke of te sexy kleding als aanstootgevend wordt gezien en op openbare plaatsen de schouders bedekt moeten zijn. Zwemkleding is alleen toegestaan op het strand of bij het zwembad.

Wat mag in Dubai niet?

De volgende dingen moet je gewoonweg niet doen in Dubai omdat ze strafbaar en/of ongepast en/of beledigend zijn: Drugs invoeren, bezitten, verhandelen, kopen of gebruiken. Hierop staan zeer hoge straffen. Betrapt worden op een klein restantje softdrugs in je kleding is al voldoende om in de gevangenis terecht te komen.

Kan je drinken in Abu Dhabi?

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is, kun je als toerist wel alcohol drinken in Abu Dhabi. Dit emiraat behoort net als Dubai tot de meer liberale emiraten. Drinken in het openbaar, openbare dronkenschap en ieder spoor van alcohol achter het stuur zijn verboden.

Zo is de verkoop en het drinken van alcohol in het Emiraat Sharjah verboden. Het importeren van alcohol in Dubai is niet verboden, per persoon (volwassenen) mag er 4 liter aan alcoholische dranken worden geïmporteerd in Dubai. Het maakt hierbij niet uit of het bier, wijn of sterke drank is.

Waar kan je alcohol drinken in Dubai?

Het is verboden om te drinken in de straat of openbare ruimte en uiteraard ook in het verkeer.

  • Alcohol in Dubai mag alleen geschonken worden in restaurants, hotels, bars en clubs, vanwege de Islamitische regels waaraan de moslims zich dienen te houden.
  • Hoe duur is alcohol in Dubai?

    Hou er wel rekening mee dat de alcohol in de uitgaansgelegenheden in Dubai vrij prijzig is. Qua prijs kun je tarieven verwachten van 6 tot 8 euro voor een glas bier en gemiddeld 10 euro voor een glas wijn.