Inhoudsopgave
Kan je een telefoon Fohnen?
Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken.
Hoe kun je het beste een telefoon laten drogen?
- Schakel allereerst het toestel meteen uit.
- Hou je smartphone vervolgens ondersteboven.
- Droog het toestel en de verwijderde onderdelen uit stap 1 nu af.
- Leg alles in een bak rijst, dat ongekookt is.
- Nu moet je je gsm zeker 24 uur laten drogen.
- Check nu of je telefoon, batterij en simkaart volledig droog zijn.
Hoe lang moet een mobiel drogen?
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken. Daarna kun je je smartphone weer in elkaar zetten en aan doen.
Waarom telefoon niet in rijst?
De aller grootste fout! Naast het in de rijst stoppen van je toestel is de aller grootste fout om een telefoon met water schade op te gaan laden. WATER EN ELEKTRICITEIT GAAN NIET SAMEN! Dit toestel is het voorbeeld van oxidatie na het drogen van de telefoon en weer aanzetten/opladen.
Hoe water uit gsm krijgen?
5 tips om een natte telefoon te redden
- Verwijder meteen de batterij.
- Haal een rol keukenpapier boven – liefst van het extra absorberende type – en droog je telefoon af.
- Gebruik een stofzuiger om het water uit je telefoon te zuigen.
- Leg je telefoon in een afgesloten pot met rijst.
Waarom valt een mobiele telefoon in het toilet?
Door verschillende oorzaken kan je mobiele telefoon nat geworden zijn. In het ergste geval valt hij in het toilet. Maar het gebeurt ook wel dat een mobieltje in een kop koffie belandt of in een regenplas valt. In de zomer gebeurt het nog wel eens dat iemand met kleding en al in het water valt.
Waarom is een telefoon in het water gevallen?
Op het moment dat je telefoon in het water gevallen is ontstaat er corrosie (roest) op onderdelen en contacten. Het resultaat is dat de componenten in je telefoon kortsluiting maken of gewoonweg stoppen met werken. Je telefoon zal hierdoor slecht, of in de meest extreme gevallen, helemaal niet meer werken.
Hoe haal je de batterij uit de telefoon?
Zodra je de telefoon hebt opgevist haal je als allereerste je batterij er uit. Dit is zeer belangrijk omdat de batterij stroom levert aan de telefoon en stroom en vocht gaan niet samen. Wanneer je de batterij niet meteen verwijdert kan er schade ontstaan aan de electronica van de telefoon. Haal vervolgens de simkaart uit de telefoon.