Kan ik naar een andere dokter?

Kan ik naar een andere dokter?

Je bent in Nederland vrij om te kiezen door welke arts je wordt behandeld. Dat staat in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en in de ‘Gedragsregels voor artsen’ van de beroepsvereniging KNMG. Dit betekent dat je ook zelf kunt kiezen welke huisarts je wilt.

Kan een huisarts Mij weigeren?

Een huisarts mag in bepaalde gevallen weigeren om een nieuwe patiënt aan te nemen. Huisartsen moeten deze keuze zelf maken. Ze mogen dus niet onderling afspreken om geen patiënten van elkaar over te nemen. Ook mogen huisartsen geen patiënten of gebieden onderling verdelen.

Hoe snel kan je terecht bij de huisarts?

Huisarts: hoe snel kunt u terecht? Bezoek: In 80% van de gevallen kunt u binnen 2 dagen terecht bij de huisarts. De maximale wachttijd is 3 dagen. Telefoon: Tijdens kantooruren hebt u binnen 2 minuten contact.

Welke klachten naar huisarts?

De meest voorkomende eenvoudige gezondheidsklachten waarvoor een patiënt bij de huisarts komt, zijn pijn (spier- of gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, etc), verkoudheid, hoesten, verstopping en schimmelinfecties. Bij dit soort klachten is een receptgeneesmiddel meestal niet nodig en volstaat zelfzorg.

Kan je zomaar naar elke huisarts?

Iedereen kan een bezoek brengen aan de huisarts: met een basisverzekering hoef je hier niets voor te betalen.

Kan je naar elke huisarts gaan?

Mag ik zelf kiezen welke post ik bel? Wij hebben het liefste dat u belt met de huisartsenpost waar uw eigen huisarts bij is aangesloten. Die weet het beste welke zorg u nodig heeft. Zo blijft uw eigen huisarts ook op de hoogte van de zorg die u heeft gehad buiten kantooruren.

Hoe vaak mag je van huisarts veranderen?

Er zijn landelijke afspraken aan hoeveel patiënten een huisarts zorg mag leveren. Deze afspraken zijn niet strikt; de huisarts bepaalt uiteindelijk zelf of zijn praktijk vol is.