Kan ik mijn rijbewijs kwijtraken in Duitsland?

Kan ik mijn rijbewijs kwijtraken in Duitsland?

Een buitenlandse politieagent mag uw rijbewijs in beslag nemen en u een rijontzegging opleggen. De rijontzegging geldt alleen in dat land. De rijontzegging geldt niet in Nederland. Als het rijbewijs in beslag is genomen, mag u niet rijden in Nederland.

Waar moet ik een nieuw rijbewijs aanvragen?

Doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. Met de documenten die u daar krijgt, vraagt u een nieuw rijbewijs aan bij uw gemeentebestuur. De kostprijs voor een nieuw rijbewijs is ± 25 euro (varieert per gemeente). Opgelet: pas wanneer u uw duplicaat of nieuw rijbewijs ontvangen hebt, mag u opnieuw de baan op.

Hoe verleng ik mijn rijbewijs als ik in het buitenland woon?

Woont u in een EU -land? Verlengen van uw Nederlands rijbewijs is niet mogelijk (wel als u student bent). Wissel uw rijbewijs om in het land waar u woont.

Hoeveel km te hard rijbewijs kwijt Duitsland?

Rij je nog meer te hard, dan bepaalt een rechter je boete. In Duitsland is de boete voor een overtreding van 70 km/u of meer 600 euro. Let wel: in Duitsland werken ze met puntenrijbewijzen en rijontzeggingen. Al vanaf 26 km/u te hard kun je een maand je rijbewijs kwijtraken als Duitser.

Hoe werkt een rijverbod in Duitsland?

Naast een geldboete kan een rijverbod opgelegd worden, variërend van één tot drie maanden. Dit rijverbod geldt niet in Nederland, maar alleen in Duitsland. Je hebt vier maanden de tijd om het rijverbod te laten aantekenen op je rijbewijs. Soms gaat het rijverbod in op de dag dat je het verbod laat aantekenen.

Hoe kan ik mijn rijbewijs vernieuwen?

Zo werkt online verlengen:

  1. U laat een pasfoto maken bij een fotograaf die erkend is door de RDW.
  2. U gaat naar de website van de RDW en vraagt online uw rijbewijs aan.
  3. U haalt uw nieuwe rijbewijs op bij een Stadsloket. Hiervoor moet u een afspraak maken.

Hoe lang wachten op rijbewijs na aanvraag?

Na 5 werkdagen is uw rijbewijspasje klaar. U heeft maximaal 3 maanden de tijd om het pasje op te halen. Dit moet u persoonlijk doen. In een aantal gemeenten bestaat de mogelijkheid om het rijbewijs thuis te laten bezorgen.