Kan ik meidoorn stekken?

Kan ik meidoorn stekken?

Meidoorn stekken kan het beste aan het eind van de zomer worden gedaan. Neem van de halfverhoute takken wat stekken en steek deze in stekgrond. Gebruik wat stekpoeder om het wortelen te bevorderen en de ontwikkeling van schimmels tegen te gaan. Zet de stekken op een lichte, warme plaats en houdt de grond vochtig.

Waar mag je meidoorn planten?

De eenstijlige meidoorn (monogyna) die u online bij ons kunt bestellen prefereert kalkhoudende klei- of leemgrond. De grond mag matig droog tot vochthoudend zijn. De struik stelt echter geen hele hoge eisen aan de grond waardoor hij eigenlijk overal toepasbaar is. Bij voorkeur plant u hem in de zon of half-schaduw.

Hoe vaak meidoornhaag snoeien?

Als je hem strak wil bijhouden, moet je hem drie of vier keer per jaar snoeien. Dat begint al in mei na de bloei. Maken de bloemen je niet zoveel uit, dan kun je begin mei snoeien, in juni en augustus en nog een keer voor de winter.

Is de meidoorn bladverliezend?

De soort is bladverliezend en verkleurt prachtig in de herfst. De meidoorn haag kent een groeisnelheid van zo’n 20 tot 40 cm. per jaar, afhankelijk van de standplaats. De meidoornhaag snoeien doe je het beste in juni en eventueel nog een keer in september.

Hoeveel groeit een meidoorn per jaar?

Eigenschappen

Naam (Latijn) Crataegus monogyna
Maximale hoogte als haag Middel (150-250 cm), Laag (50-150 cm), Erg laag (<50 cm)
Onderhoud Weinig
Groei per jaar Normaal 20-40 cm
Snoeien 1x per jaar

Kan een meidoorn in de schaduw?

Meidoornhaag standplaats en snoeien De soort groeit prima in de zon, halfschaduw of schaduw en verdraagt zowel nattigheid als langdurige droogte. Kortom, een plant die weinig eisen stelt aan zijn standplaats. Verder is de Crataegus monogyna zeer goed winterhard.