Kan geen verbinding maken met FTP-server?

Kan geen verbinding maken met FTP-server?

Als de FTP-verbinding nog steeds niet tot stand kan worden gebracht, is het mogelijk dat een op de computer geïnstalleerde (en actieve) virusscanner of firewall de verbinding tegenhoudt. Schakel deze uit en probeer het dan nog een keer.

Hoe benader je een FTP-server?

Je kan FTP-en met je internetbrowser (ftp://123.456.789.000 of mooier: ftp://[email protected] of zelfs: ftp://user:[email protected]) of met een commandline FTP-client. Keuze genoeg. Voor de server maakt het niet uit met welke client je probeert te connecten.

Hoe zien FTP gegevens eruit?

Als je een FTP-adres tegenkomt op een webpagina, dan zien ze er meestal allemaal ongeveer hetzelfde uit, met wat lichte variaties. Bijvoorbeeld: ftp.example.com:21. Dit betekent dat de host is ftp.example.com en de poort 21. Deze heb je beide nodig als je een verbinding wilt maken met een Ftp-server.

Wat kun je met een FTP-server?

FTP staat voor File Transfer Protocol en wordt gebruikt voor het uploaden van bestanden naar je website. Of bestanden van je website te downloaden naar je computer. Via een FTP-verbinding kun je dus bij je bestanden op de server komen.

Waar kan ik mijn FTP-gegevens vinden?

Wat zijn mijn ftp-gegevens?

  1. Log in op Mijn Hostnet.
  2. Ga naar ‘Diensten’.
  3. Klik op de domeinnaam waarvoor je de ftp-gegevens wilt inzien.
  4. Kies onder ‘Beheer je dienst’ voor de knop ‘Ftp-toegang’.

Waar vind je FTP-gegevens?

Je FTP-gegevens zal je altijd moeten kunnen achterhalen bij je hostingprovider. Over het algemeen krijg je jouw FTP-gegevens in één van de eerste mails van je hostingprovider naar je toegestuurd. Mocht je deze e-mail niet meer kunnen vinden, dan zou je kunnen kijken in je hostingomgeving of je het hier kunt vinden.

Wat is de FTP server?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Het is een manier om bestanden van de ene computer naar de andere computer te verplaatsen. Die andere computer kan ook een server zijn, bijvoorbeeld de server van je webhosting-provider.