Kan een Belg een Nederlandse auto kopen?

Kan een Belg een Nederlandse auto kopen?

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, om een auto over te kunnen schrijven: Je moet het overschrijven van een kenteken persoonlijk doen; (je mag als natuurlijk persoon ook een erkend bedrijf machtigen (digitale machtiging, ook als het voertuig niet in de bedrijfsvoorraad staat))

Hoe een buitenlands voertuig inschrijven?

Je droomvoertuig aangekocht, maar niet in België? Dan moet je het voertuig nog invoeren in België om het op jouw naam in te schrijven. Je kan dit doen via de elektronische applicatie E705, of via een douanehulpkantoor naar keuze.

Kan ik een Belgische auto kopen?

Bij het kopen van een tweedehands auto in België is het verplicht om een BPM aangifte doen. Zonder deze handeling ontvang je geen Nederlands kenteken. Je koopt een auto uit het buitenland namelijk altijd zonder kenteken. Pas na de registratie ontvang je een Nederlands kentekenbord, en mag je de weg op.

Wat kost een auto invoeren vanuit België naar Nederland?

Wanneer je een auto in België, of een ander EU-land koopt, hoef je gelukkig geen invoerrechten te betalen. De BTW hangt af van de auto. Als het een nieuwe auto is, moet je BTW wel betalen. Bij een tweedehandse auto hoeft dat niet.

Hoe E705 aanvragen?

Hoe kan ik een E705 aanvragen? U kunt een E705 heel eenvoudig aanvragen via MyMinfin (externe link). Lees hiervoor onze gebruikershandleiding (This hyperlink opens a new window) van de applicatie.

Hoe Duits voertuig inschrijven in België?

U hebt een voertuig gekocht in het buitenland en hebt het naar België vervoerd….Voordat u Belgische nummerplaten krijgt, moet u nog enkele stappen ondernemen:

  1. uw wagen aangeven bij de douane.
  2. naar de technische autokeuring gaan.
  3. een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering nemen.
  4. uw auto inschrijven bij de DIV.

Kortom, het is mogelijk om een auto op naam te zetten met een buitenlands rijbewijs. Je moet in alle gevallen wel in de Basisregistratie Personen staan en een uittreksel BRP meenemen. Verkoop je de auto aan iemand die in het buitenland is ingeschreven? Dan gelden de regels van export en moet je de auto uitvoeren.

Wat heb je nodig overschrijven motor?

U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Wat is het beste moment om je auto te verkopen?

Het beste moment Dé tijd van het jaar om je auto te verkopen is tussen de maanden maart en juni. In januari en augustus is het meestal erg stil op de tweedehandsmarkt voor auto’s. Als je hiermee rekening houdt, heb je nog drie

Wanneer kun je een particulier auto verkopen?

Om als particulier je auto te verkopen, hoef je geen btw door te rekenen aan een andere particulier. Laat de auto keuren voor verkoop Maak een afspraak bij de technische controle voor schouwing van het voertuig voor verkoop. Let op: het keuringsattest is maar twee maanden geldig.

Hoe kunt u uw auto verkopen aan een voertuigbedrijf?

U kunt uw auto ook verkopen aan een voertuigbedrijf. Dat bedrijf moet dan wel door de RDW erkend zijn. U kunt dit zien aan het RDW-bordje op de muur waarop bijvoorbeeld staat Afgifte vrijwaringsbewijzen. Bij de verkoop geeft u het complete kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode aan de medewerker van het voertuigbedrijf.

Hoe kan ik een auto verkopen aan een particulier of rechtspersoon?

Auto verkopen aan een particulier of rechtspersoon Zo regelt de koper de overschrijving bij een kentekenloket of RDW-balie (De koper kan de auto eventueel ook online overschrijven): De koper regelt de overschrijving bij een kentekenloket of RDW-balie. U geeft de koper de documenten die hij nodig heeft om de auto op zijn naam te laten zetten.