Is Lean achterhaald?

Is Lean achterhaald?

In diverse organisaties wordt het nog niet toegepast, omdat deze organisaties het nog niet kennen of omdat de Lean experts en de belts het zich nog niet eigen hebben gemaakt. Het maken van een waardestroomanalyse op brown paper is eigenlijk een achterhaalde methode in een tijd waarin veel data beschikbaar is.

Wat heeft Lean voor gevolgen voor de klant?

Bij Lean werken ligt de focus op verspilling tegengaan en meer waarde creëren voor de klant. Het is een manier van denken en werken voor het hele bedrijf en draait om het leveren van de producten en diensten waar een klant behoefte aan heeft.

Wat heeft Lean voor gevolgen voor de medewerkers?

Prettiger werken De processen lopen beter door (flow) doordat verspillingen verwijderd zijn. Het resultaat hiervan is dan dat je prettiger door kan werken zonder dat je elke keer gehinderd wordt door bijvoorbeeld de zoektocht naar die ene map.

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een combinatie van twee methodieken waarmee je processen kan verbeteren. Lean richt zich op Just in Time, Build in Quality en respect voor medewerkers. Lean is een “bottum up” benadering. Six Sigma is vooral gericht op het verbeteren van de kwaliteit, verminderen van fouten op basis van data-analyse.

Waarom Lean Six Sigma?

Six Sigma is een methode die organisaties tools biedt om de prestaties van hun proces te verbeteren. Het verbeteren van de prestaties en verlagen van de proces variatie met als doel het minimaliseren van het aantal defecten en verhogen van de winst, medewerkers tevredenheid en de kwaliteit van producten of diensten.

Wat is een ideaal Lean proces?

Lean Management richt zich op het weghalen van verspillingen uit processen om zo slimmer te werken waardoor je de klant beter van dienst kan zijn. Lean wordt al sinds de jaren ’50 toegepast in productieomgevingen (auto-industrie, bouw) en is al snel door de service industrie (zoals de zorg of onderwijs) overgenomen.