Is kunstgras goed voor het milieu?

Is kunstgras goed voor het milieu?

Nee, kunstgras is niet goed voor het milieu. De energie om kunstgras te produceren wordt vaak vergeleken met de energie die nodig is om grasmatten te leggen. Deze tweede is allesbehalve een duurzame onderneming. Het vraagt veel landbouwgrond, water en transport.

Is kunstgras ecologisch?

“De ecologische voetafdruk van kunstgras is ook lager dan die van écht gras. Denk aan de brandstof die je nodig hebt om je gras te maaien, te verluchten, onkruidverdelgers, enzovoort. Dat valt allemaal weg bij kunstgras.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Waarom geen kunstgras, de nadelen:

  • Het is duurder in aanschaf en aanleg dan een gewoon gazon.
  • Kunstgras belast het milieu meer dan echt gras.
  • Bij kunstgras in de schaduw kun je nog steeds last hebben van algen en mos.
  • Kunstgras kun je platlopen en voelt niet lekker aan je voeten.

Waarom geen kunstgras?

Kunstgras kan er soms een beetje nep uitzien, wat niet zo mooi is. Ook is het neppe gras een stuk duurder dan echt gras. Als je kinderen hebt, kun je beter niet voor kunstgras kiezen. Het is namelijk vrij hard waardoor het niet zo fijn is om op te spelen (en vallen).

Kan kunstgras tegen regen?

Kunstgras is weerbestendig. Zolang er geen langdurige plasvorming ontstaat op het gazon, zal ook overvloedige regenval, sneeuw of hagel bij het kunstgras geen problemen geven. De vezels zullen niet verkleuren, zoals sprieten van natuurgras dat bij veel nattigheid wel doen.

Hoe ongezond is kunstgras?

Kunstgras slecht voor de gezondheid!? Nee, zeer zeker niet! Door een verkeerde interpretatie van de media denkt menig mens in Nederland momenteel dat het kunstgras slecht zou zijn voor de gezondheid en kanker zou kunnen veroorzaken. Dit is zeer zeker dus niet het geval.

Kan kunstgras tegen water?

Kunstgras heeft van nature een goede drainerende werking. Gemiddeld laat kunstgras zo’n 60 liter water per minuut door. Royal Grass® kunstgras is voorzien van piepkleine gaatjes die ervoor zorgen dat het water weg kan lopen en niet op het gazon blijft staan.

Hoe snel droogt kunstgras op?

Gemiddeld laat kunstgras 60 liter water per vierkante meter per minuut door. Dit is zelfs voor het regen-rijke Nederland een goede waterdoorlaatbaarheid. Ook een stortbui kan het kunstgras aan. Maar niet alleen de afwatering van het kunstgras is belangrijk!

Is kunstgras waterdoorlatend?

Is kunstgras plastic?

Het kunstgras is veelal samengesteld uit de kunststoffen polypropyleen ( PP ) en polyethyleen ( PE ).