Is het leven duur in Warschau?

Is het leven duur in Warschau?

Is Warschau een dure stad? De prijzen van basisproducten in Warschau zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.75 keer minder betalen om te winkelen in Warschau dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Warschau bereik van: 19 EUR (86 PLN) in Hostel tot 41 EUR (188 PLN) in 3 sterren hotel.

Wat kost een gemiddeld huis in Polen?

Kerncijfers: 196.000 nieuwe wooneenheden voltooid tot en met november 2020; Residentiële tophuurprijzen van 18,2 EUR/m²/maand in Warschau; de gemiddelde prijzen bereikten 5.000 PLN/m² in het tweede kwartaal.

Hoeveel kost een biertje in Warschau?

Voor velen misschien niet echt een verrassing maar in de Poolse hoofdstad Warschau is het drinken van het biertje het goedkoopst. Met een gemiddelde prijs € 0,79 staat de stad op nummer één van de eerste GoEuro Bierprijs Index.

Wat kost een taxi in Warschau?

Warschau Airport heeft drie verschillende parkeermogelijkheden, beschikbaar voor verschillende prijzen….Wat zijn de parkeertarieven op Warschau Airport?

Parkeerkosten P1 en P2 P4
1 dag 120 PLN 220 PLN
2 dagen 200 PLN 220 PLN
3 dagen 280 PLN 220 PLN
1 week 480 PLN 250 PLN

Wat kost levensonderhoud in Polen?

De maandelijkse kosten voor levensonderhoud voor een persoon bedragen ongeveer € 475. De huur voor een 1-kamerappartement bedraagt gemiddeld € 350 – € 550, afhankelijk van de verdieping, de grootte en de uitrusting. Vooral in Warschau zijn de huren relatief hoog.

Is Warschau goedkoop?

Alhoewel Warschau de minst goedkope stad van Polen is, kun je er nog steeds goedkoop overnachten. Er is niet een specifieke wijk aan te wijzen waar veel low budget hotels of hostels zijn te vinden. Het leukst is natuurlijk een hotel in de buurt van het oude centrum.

Hoe duur is het eten in Polen?

Een Poolse maaltijd, kun je in soms al krijgen voor 16 – 20 zloty per hoofdgerecht. Pierogi is vaak het goedkoopste, maar vult enorm. Doorgaans ben je voor 20 tot 30 zloty klaar voor een hoofdgerecht. Ook bij Italiaanse restaurants is de gemiddelde prijs tussen de 25 – 30 zloty.

Hoeveel kost een taxi in Polen?

Als u liever taxi, vergeet niet dat de prijs van een taxi in Polen afhankelijk is van verschillende factoren. Taxi startprijs is over: 1.50 EUR (7.00 PLN). Voor 1 km rijden in Polen moet je betalen over: 0.52 EUR (2.50 PLN).

Welke luchthavens heeft Warschau?

Warschau heeft 2 internationale vliegvelden, vliegveld Chopin en vliegveld Modlin. Er is ook een derde vliegveld, Warsaw Babice, maar deze wordt momenteel niet voor commerciële vluchten gebruikt.

Wat is er goedkoper in Polen?

In Polen is dat echter, vergeef me de woordspeling, dagelijkse kost. Basisproducten zoals brood of bier zijn overàl goedkoop. Maar buiten de steden toch nog flink wat goedkoper. Betaal je in de stad ongeveer 60 cent voor een brood, dan is dat op het platteland de helft.