Is een scooter duurzaam?

Is een scooter duurzaam?

E-scooters hebben een lagere CO2-uitstoot dan benzinescooters wat gunstig is voor het klimaat. Bij de productie van de elektriciteit komt CO2 vrij, maar die is lager dan de uitstoot bij het gebruik van benzine.

Waarom is een elektrische scooter niet 100% milieuvriendelijk?

Door te rijden met een elektrische scooter, draagt u dus bij aan een schonere planeet. Zorg er wel voor dat de scooter wordt opgeladen met zo groen mogelijke energie (zonnepanelen!) en hou er rekening mee dat de productie van de accu impact heeft op het milieu. Helemaal groen is dit voertuig dus niet.

Waarom zijn brommers zo duur?

“Een jongere betaalt 40% meer premie dan een veertiger.” Die prijsverschillen komen door het grote aantal diefstallen. Uit onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. blijkt dat in 2011 van de één miljoen brommers er maar liefst 16869 scooters/brommers/snorfietsen zijn gestolen.

Wat is beter elektrisch of benzine scooter?

De elektrische scooter is zuiniger De elektrische scooter is niet alleen een stuk vriendelijker voor het milieu; maar ook voor de portemonnee. Benzine is namelijk (op dit moment) een stukje duurder dan elektriciteit en het ’tanken’ van elektriciteit zorgt er dus voor dat je maandelijkse lasten wat dalen.

Waarom geen elektrische scooter?

De nadelen van een elektrische scooter Hoewel de elektrische scooter een ontzettend handig en milieuvriendelijk vervoermiddel is, brengt het ook een aantal (kleine) nadelen met zich mee. Zo is de actieradius van de elektrische scooter kleiner dan die van bijvoorbeeld een benzine-scooter of een auto.

Wat zijn de kosten van een brommer?

Aanschaf van de brommer: de kosten van het kopen van een brommer varieren van euro 1.000 tot euro 3.000. Daarbij dient ook rekening te worden gehouden met aanvullende zaken zoals een helm en een slot. De afschrijving is 10-20% per jaar, derhalve zijn de kosten van afschrijving euro 100 – 600 per jaar.