Hoeveel verdient een docent klassieke talen?

Hoeveel verdient een docent klassieke talen?

Het salaris van een Leraar Klassieke Talen ligt tussen de € 2822,- en € 5699,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een salarishuis ontworpen op basis van ervaring. Er zijn 4 ervarings- of competentieniveaus.

Wat verdient een Latijn docent?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Classicus Een docent Klassieke Talen verdient, afhankelijk van zijn precieze taken, de onderwijsinstelling en zijn ervaring, zo’n €2251,- tot €4567,- bruto per maand. Een Classicus die onderzoek doet, verdient ongeveer €2495,- tot €3195,- bruto per maand.

Welke beroepen Latijn?

Goed voor taalrichtingen. Het Latijn ligt aan de basis van de Romaanse talen. Weet je nu al dat je in die richting verder wil, hetzij als leerkracht, hetzij als vertaler-tolk, hetzij als secretaresse of in de toeristische sector, dan zit je hier goed.

Wat kan je later worden met Latijn?

Met Latijn kan je later nog alle richtingen uit in het hoger onderwijs. Uit cijfers van het VVKSO blijkt trouwens dat studenten die tijdens hun middelbaar een studierichting hebben gevolgd met een klassieke taal, meer kans hebben om te slagen in het hoger onderwijs. In deze richting volg je een minimumpakket wiskunde.

Wat na studie Latijn?

Voor de hand liggende keuzes zijn onderwijs, verpleegkunde, logopedie & audiologie, toegepaste taalkunde, … Voor de hand liggende keuzes zijn geschiedenis, geneeskunde, farmaceutische wetenschappen, ingenieurswetenschappen, taal- & letterkunde, rechten, biomedische wetenschappen, …

Wat kan je studeren na Latijn wiskunde?

Voor de hand liggende keuzes zijn geschiedenis, geneeskunde, farmaceutische wetenschappen, ingenieurswetenschappen, rechten, biomedische wetenschappen, wiskunde, fysica en sterrenkunde, informatica, industriële wetenschappen, ingenieurswetenschappen, architectuur, …