Hoeveel calorieen verbrand je met 10 minuten roeien?

Hoeveel calorieën verbrand je met 10 minuten roeien?

Op een roeitrainer verbrand je tussen de 300 en 1650 calorieën per uur. Dat is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht en de intensiteit waarmee je roeit. De 1650 haal je alleen als je een topsporter bent. Gemiddeld zal het zo rond de 750 calorieën liggen bij een lichaamsgewicht van 90 kg.

Hoe lang doe je over 500 meter roeien?

Vind Je Optimale Wedstrijd Snelheid Snelheid drukken we uit in tijd per 500 meter (bijvoorbeeld: een 2:14 stuk betekent dat het twee minuten en 14 seconden duurt om 500m te roeien).

Hoeveel calorieën verbrand je met een half uur roeien?

1. Roeien. Een intensieve work-out waarmee je niet alleen je benen gebruikt, maar ook je ‘core’ en armen en veel kilocalorieën kan verbranden, is roeien. Uit een studie van Harvard University blijkt dat een man met een gewicht van 92 kilo, 400 kilocalorieën in een half uur met krachtig roeien kan verbranden.

Hoeveel calorieën verbrand je met roeien?

Calorieverbruik roeitrainer: hoe lang roeien op een roeimachine?

Gewicht → Duur↓ 60 kg 100 kg
15 min 119 kcal 198 kcal
30 min 238 kcal 396 kcal
45 min 356 kcal 595 kcal
60 min 475 kcal 792 kcal

Is een roeitrainer goed om af te vallen?

Tijdens het roeien verbrand je zowel calorieën als vet. Hierbij geldt dat wanneer je op een rustig tempo roeit, je vrij weinig calorieën verbrandt en relatief veel vet. Wanneer je op een hoog tempo roeit, verbrand je juist veel calorieën en minder vet. Je kunt hierbij rekening houden met het trainen in hartslagzones.

Hoeveel km per dag roeien?

1 keer per week voor 20 minuten roeien zal bijvoorbeeld (in de meeste gevallen) verre van voldoende zijn. Je zult daarom tijd vrij moeten gaan maken om te gaan trainen. Dit betekent overigens niet dat je iedere dag moet gaan roeien om af te vallen, integendeel zelfs. Je rust is namelijk ook heel belangrijk.

Is roeien goed voor je buikspieren?

Conclusie: roeien goed voor buikvet én buikspieren Het is zowel goed voor buikvet, als voor je buikspieren. Wil je dus zichtbare buikspieren trainen? Overweeg dan eens om te gaan roeien! Dit kun je bijvoorbeeld bij jou in de sportschool doen, maar je kunt dit ook thuis doen.