Hoelang geen zon na laseren?

Hoelang geen zon na laseren?

Vermijd bootstelling aan UV licht (zowel van de zon als van de zonnebank) en overmatige hitte tijdens en minimaal 4 tot 12 weken na de behandeling. Je lasertherapeut kan je hier meer over vertellen. Gebruik in deze periode minimaal een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 SPF.

Hoe lang mag je niet in de zon na laserontharing?

Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied aan de zon blootstelt. Wacht 4 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling. Breng iedere 2 uur en direct na het zwemmen SPF30 aan om te voorkomen dat het gebied verbrandt.

Hoe lang niet in de zon na IPL?

Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten? Na circa 1 week mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Omdat uw huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie).

Hoe lang blijft haar weg met laseren?

Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.

Wat mag niet na laser ontharen?

Je mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 4 weken voor en na je behandeling. Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit.

Wat te doen na laserbehandeling?

Wat te doen voor en na de behandeling? Vanaf 4 à 5 weken voor het begin van de laserontharing behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Het laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd in het pigment / melanine in de haren. Op de dag van de behandeling is het best zich te scheren.

Wat mag niet na IPL?

Bij een IPL behandeling is het normaal dat er warmte vrij komt als de flits wordt afgegeven daarom is het belangrijk dat de huid na de behandeling tot rust moet komen. Het beste is om na de behandeling niet gelijk te gaan zwemmen, geen gebruik te maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet!

Hoe lang voor resultaat met IPL?

Middels IPL kan de roodheid en/of pigment in uw huid veilig verwijderd worden. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 2 tot 4 weken te zien.