Hoelang duurt nabetaling UWV?

Hoelang duurt nabetaling UWV?

Als uw betaalspecificatie klaarstaat, duurt het nog maximaal 3 werkdagen voordat uw uitkering op uw rekening staat.

Hoe lang PAWW uitkering?

De maximale WW-uitkeringsduur is terug gegaan van 38 maanden naar 24 maanden. Dit is afhankelijk van het aantal jaren dat je hebt gewerkt. De vakbonden vonden deze verkorting niet terecht en wilden de WW-periode repareren. Dat kon door een aanvullende regeling te maken, de PAWW.

Wat zijn inkomsten eigen bedrijf?

Werkt u als zelfstandige, freelancer of zzp’er? Dan heeft u inkomsten uit werk waarover u geen sociale verzekeringspremies betaalt.

Kan je WW krijgen met terugwerkende kracht?

Het aanvragen van een WW-uitkering kan op de website van het UWV. U heeft daarvoor een DigiD-inlogcode nodig. De WW-uitkering gaat in op de eerste dag van werkeloosheid of, als u de uitkering ná die datum aanvraagt, per aanvraagdatum. Een WW-uitkering wordt nooit met terugwerkende kracht toegekend.

Wie keert PAWW uit?

De Private Aanvulling WW en WGA (PAWW) is een private regeling. Een private partij of werkgever voert deze regeling uit. Deelname aan de PAWW is per cao geregeld. De regeling zorgt voor verlenging van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering.

Hoe is de werkloosheid in juli toegenomen?

De werkloosheid in Nederland is in juli toegenomen met 19.000 mensen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. Het aantal werklozen staat nu op 694.000. Dat betekent dat 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit. In juni bedroeg de werkloosheid nog 8,5 procent.

Wat is een nabetaling van uw uitkering?

Heeft u te weinig uitkering ontvangen? En krijgt u daarom alsnog een bedrag van UWV? Zo’n betaling noemen wij een nabetaling. Deze nabetaling telt mee bij het bepalen van uw inkomen. Daardoor kan een nabetaling gevolgen hebben voor uw inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen.

Hoe is de werkloosheid verder gestegen?

Werkloosheid verder gestegen. De werkloosheid in Nederland is in juli toegenomen met 19.000 mensen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. Het aantal werklozen staat nu op 694.000. Dat betekent dat 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit. In juni bedroeg de werkloosheid nog 8,5 procent.