Hoe ziet een volgezogen teek eruit?

Hoe ziet een volgezogen teek eruit?

Als de teek zich nog niet heeft volgezogen, zie je een donker puntje dat vastzit in de huid. Als de teek zich al wel heeft volgezogen met bloed is deze plek groter en bolvormiger. Als de teek niet meer in de huid zit, is de beet van een teek lastig te onderscheiden van een muggenbeet.

Wat als een teek zich volgezogen heeft?

Als de teek diep genoeg zit, zal hij bloed vinden en dit opzuigen. Zijn lichaam zwelt dan op tot vele malen zijn originele grootte. Als de teek helemaal vol is, laat hij zich vallen. Hij kan dan een poos leven van het opgenomen bloed en zal zich voortplanten.

Hoe snel wordt een teek groot?

Een teek is erg klein, slechts 1 tot 3 millimeter. Teken zijn makkelijk over het hoofd te zien. Als een teek u heeft gebeten, lijkt het of er een zwart puntje op uw huid zit. Door het opzuigen van bloed zwellen teken na een paar dagen op tot een bruin of grijs bolletje ter grootte van een erwt.

Hoe gebruik je de Tekenpas?

De tekenpas werkt heel eenvoudig. De tekenpas heeft twee kanten, eentje is speciaal voor grote teken en eentje speciaal voor kleine teken. Om een teek te verwijderen met de tekenpas, schuif je de inkeping van de kaart onder de teek. Schuif de tekenpas vervolgens verder over de huid in een rustige, glijdende beweging.

Waar kun je een Tekenkaart kopen?

Tekenkaart bestellen? Bij ons bestel je een handige Tekenverwijderkaart, zodat zelfs de kleinste teek goed bekeken kan worden. De kaart heeft de grootte van een bankpas en is daardoor makkelijk in je portemonnee mee te nemen.

Hoe verwijder je een teek zonder tang?

Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen vóórdat u de teek verwijdert. Pak de teek met een puntig pincet zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig uit. Als een stukje van de kop in de huid achterblijft is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter.