Hoe ziet een informatief artikel eruit?

Hoe ziet een informatief artikel eruit?

Houd het boeiend en leuk om te lezen. Je artikel gaat natuurlijk om de informatie die je wilt delen. Maar waarom zou een informatief stuk saai moeten zijn? Schrijf daarom je tekst op een vermakelijke manier, waardoor het leuker wordt om de informatie op te zuigen voor je bezoeker.

Wat moet er in een informatieve tekst?

Een informatieve tekst moet helder, professioneel en duidelijk zijn. Er zijn veel plekken waar informatieve teksten gebruikt worden, deze website geeft bijvoorbeeld veel informatie over externe communicatie. Ook in tijdschriften, boeken, folders en vooral brochures wordt veel informatie gegeven.

Wat is een informatief artikel?

De definitie van een informatief artikel/achtergrondverhaal Je leest meer over hoe iets gekomen is, wat het gevolg of de betekenis is. Een achtergrond en informatieve tekst belicht een onderwerp van alle kanten maar bevat alleen feitelijke informatie zodat lezers zelf een mening kunnen vormen.”

Hoe sluit je een informatief artikel af?

Artikel of blog afronden? Zo doe je dat

  1. Maak het verhaal rond. Kom aan het einde van je tekst terug op iets wat je eerder beschreef.
  2. Eindig met een vraag die de lezer aan het denken zet.
  3. Sluit af met een citaat.
  4. Schrijf een open einde.
  5. Eindig met een levensles.
  6. Roep op tot actie.
  7. Eindig met een uitsmijter.

Hoe kan je een informatieve tekst herkennen?

Voor een informatieve tekst hoef je niet moeilijk te doen. De kop moet meteen duidelijk maken wat je van het artikel kunt verwachten. Dus creatieve woordspelingen kun je vergeten. Het is wel belangrijk dat er een bepaalde mate van urgentie doorklinkt, zodat de lezer zich geroepen voelt om door te lezen.

Is een artikel een informatieve tekst?

informatieve of referentiële teksten, die een stand van zaken in de werkelijkheid weergeven (verslag, krantenbericht, wetenschappelijk of encyclopedisch artikel enz.) beschouwende teksten, die de toehoorder of lezer van iets willen overtuigen (reclameboodschap, pamflet, verzoekschrift enz.)

Hoe schrijf je een slot van een informatieve tekst?

In het slot kom je terug op de in de inleiding gestelde vraag of gegeven probleemstelling. Je kan een korte samenvatting geven, je conclusie geven, een afweging maken, een oproep of aanbeveling doen of je verwachtingen uitspreken. Kies de afronding die bij je tekst past.