Hoe zelf container reinigen?

Hoe zelf container reinigen?

Maak de bak schoon met water en eventueel azijn of groene zeep. Middelen zoals chloor zijn hartstikke slecht voor het milieu en verstoren bovendien het composteerproces, gebruik die dus niet. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen voor containers op de markt. Spoel de container om na het wassen met alleen wat water.

Wat leg je onderin groene container?

Leg een pagina van een oude krant of een laagje stro onderin de containers om aankoeken van afvalresten te voorkomen; het voorkomt ook vastvriezen in de winter. Vul de gft-bak in laagjes: leg op een laag keukenafval een laagje gras, bladeren of ander tuinafval. Dit maakt het gft een stuk droger.

Wat kost reinigen kliko?

Inschrijvingsformulier

Naam *
Bank-/ girorekening *
Betaalwijze Factuur
Ik wil dat u mijn gft- container(s) 10 x per jaar komt reinigen: € 46,00
Ik wil dat u mijn restafval container(s) 6 x per jaar komt reinigen: € 29,50

Wat moet er in de groene container?

Wat in de gft-bak mag Net als fruit- en aardappelschillen, eierschalen, oud brood en kaaskorsten waar geen plastic in zit. Ook vis- en vleesafval zoals mosselschelpen, botjes en graten horen thuis in de groene kliko. Losse thee en gebruikte koffiefilters met koffiedik kan je ook in de gft-bak gooien.

Hoe voorkom je stinkende container?

Tips om nare geurtjes te voorkomen: Laat vochtig gft-afval, zoals etensresten, eerst uitlekken voor u het in de container gooit. Wikkel voedselresten in een stukje krant. Wissel (vochtig) keukenafval af met droog tuinafval. Maak de container na het legen schoon met bijvoorbeeld groene zeep.

Waar laat je visafval?

Vlees- en visafval kun je het beste bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft) gooien en niet op je eigen composthoop omdat het ongedierte aantrekt. Om eventuele stank in je groene bak te voorkomen, kun je er krantenpapier omheen wikkelen voor je het in je groene bak doet.

Hoe houd je maden uit je container?

Zo voorkom je maden

  • Leg een krant of stro onderin de vuilnisbak.
  • Wikkel vlees of vis in een krant of gooi het weg in een biologisch afbreekbaar zakje.
  • Zet de deksel van de vuilnisbak af en toe op een kier.
  • Hang een pantykous met mottenballen in de vuilnisbak.
  • Strooi zand onder de rand van de deksel.

Wat kost een GFT bak?

Tarieven gft

Container Prijs/aanbieding Prijs/kg
40 liter € 0,00 € 0,18
120 liter € 0,00 € 0,18
240 liter € 0,00 € 0,18

Hoe houd je je GFT container schoon?

Je gft-bak schoonmaken Maak de bak regelmatig schoon na het legen. Gebruik kokend water en een scheut azijn of wat allesreiniger of groene zeep. Giet het vuile sop in een emmer, en leeg deze in de gootsteen binnen, niet buiten of op straat.