Hoe werkt thuis studeren?

Hoe werkt thuis studeren?

Een thuisstudie is een opleiding die je (grotendeels) thuis kan volgen. Sommige studies vereisen een stageperiode die men in veel gevallen op de huidige werkplek kan lopen, mits de werkplek aansluit op de gevolgde studie. Studiemateriaal en feedback wordt via email of per post geleverd en uitgewisseld.

Wat is een officieel Instituutsdiploma?

Het instituutsdiploma is alleen een papiertje waarop staat welke lessen je gevolgd hebt. Dat is enkel te vergelijken met hun eigen stof, niet landelijk oid. Dus je kunt je afvragen wat de waarde er van is.

Hoe lang duurt een thuisstudie?

Deze duurt bij de meeste opleidingen 640 uur. Je mag zelf bepalen hoe je deze indeelt: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week. En als je al een baan hebt in het werkveld kun je die voordragen als stageplaats.

Wat kost een thuis studie?

Wat zijn de kosten van een thuisstudie? Kosten voor zelfstudies variëren, maar om een voorbeeld te geven: een 2-jarige MBO-opleiding bij een van de bekendste thuisstudie-aanbieders LOI kost € 87,20 per maand voor 24 maanden.

Wat is een thuisstudie waard?

MBO opleidingen zijn wettelijk erkend als ze in het CREBO register staan en HBO-en universitaire opleidingen als ze in het CROHO register staan. Een thuisstudie diploma van deze opleidingen heeft dezelfde waarde als in het dagonderwijs. Opleidingen die niet in het register staan kunnen ook prima geschikt zijn.

Wat kun je met een NHA Instituutsdiploma?

NHA Instituutsdiploma Je kunt zo altijd aantonen dat je een bepaalde cursus of opleiding hebt gevolgd. Omdat NHA een van de grootste thuisstudie-opleiders van Nederland is, heeft dit officiële instituutsdiploma veel waarde in de markt.

Wat is een NHA getuigschrift waard?

Ook de vmbo, havo en vwo opleidingen van NHA leiden je op voor de officieel erkende diploma’s. Deze diploma’s zijn gelijkwaardig aan de diploma’s die je haalt in het reguliere dagonderwijs.