Hoe weet ik of mijn partner een persoonlijkheidsstoornis heeft?

Hoe weet ik of mijn partner een persoonlijkheidsstoornis heeft?

Iemand is bijvoorbeeld extreem gevoelig voor kritiek, heeft heel erge bindingsangst of verlatingsangst, is heel erg impulsief (doet dingen zonder eerst na te denken), is erg afhankelijk, perfectionistisch of verlegen. Hierdoor krijgt iemand problemen in zijn/haar leven: thuis, op school en/of op het werk.

Wat is een ongespecificeerde persoonlijkheidsstoornis?

De benaming ongespecificeerde- / andere gespecificeerde-persoonlijkheidsstoornis dient voor stoornissen in het persoonlijk functioneren die niet voldoen aan de criteria van een van de specifieke persoonlijkheidsstoornissen.

Wat is een persoonlijkheidsstoornis?

Wat is een persoonlijkheidsstoornis? Een persoonlijkheidsstoornis is een stoornis waarbij je in het algemeen vaak hinder ervaart in de manier waarop je met anderen omgaat. Hevige ruzies op je werk of in je relatie komen veelvuldig voor.

Wanneer komt je in aanmerking voor een persoonlijkheidsstoornis behandeling?

Je komt in aanmerking voor een persoonlijkheidsstoornis behandeling wanneer het persoonlijkheidsprobleem langdurig en hardnekkig aanwezig is en je niet meer goed kunt functioneren in relaties of op het werk. Je hebt bijvoorbeeld constant conflicten op je werk of opvallend vaak hevige ruzies thuis met je partner. Dit zijn belangrijke indicaties.

Wat is de zelftest voor persoonlijkheidsstoornissen?

De diagnose persoonlijkheidsstoornis kan alleen gesteld worden door een professional, maar PsyQ heeft een zelftest persoonlijkheidsstoornissen ontwikkeld die je online kunt invullen. De uitslag van de test geeft je een indicatie of je wel of niet aan een persoonlijkheidsprobleem moet denken.

Wat is de diagnose persoonlijkheidsstoornis?

De diagnose persoonlijkheidsstoornis wordt gesteld als iemand aan de criteria voldoet van de DSM5. Dit is een vrij grof en algemeen systeem van criteria. De DSM-diagnose is noodzakelijk om te bepalen wat je qua behandeling nodig hebt.