Hoe verwijzen naar YouTube?

Hoe verwijzen naar YouTube?

Voor een verwijzing in de tekst naar een YouTube-video gebruik je de naam die als eerste komt in de bronvermelding in de literatuurlijst. Hierbij maakt het niet uit of dit een echte naam is of de naam van het kanaal: (Sjah, 2017) (Radboud Universiteit, 2019)

Wat voor type bron is een YouTube video?

De bronvermelding van een YouTube-video in de literatuurlijst. De bronvermelding van een YouTube-video of een andere streamingvideo in de literatuurlijst lijkt op die van een internetbron.

Hoe krijg je op YouTube Nederlandse ondertiteling?

Je kunt je instellingen voor ondertiteling selecteren of wijzigen op alle tv’s, gameconsoles en media-apparaten die YouTube ondersteunen.

  1. Pauzeer de video die je afspeelt.
  2. Tik op Ondertiteling .
  3. Selecteer de taal waarin je de ondertiteling wilt zien.
  4. Selecteer Ondertitelstijl.

Hoe verwijs je naar persoonlijke communicatie?

Verwijzen naar persoonlijke communicatie Als je naar persoonlijke communicatie verwijst in je tekst, zet je de initialen en achternaam van je bron tussen haakjes, samen met de woorden “persoonlijke communicatie”, en de datum waarop je de informatie hebt verkregen.

Hoe download je ondertiteling?

Er zijn veel sites waar vandaan je ondertitels kunt downloaden, zoals www.opensubtitles.org. Op dit soort sites zoek je op de titel van de film of de serie en download je het gewenste resultaat. Zorg er wel voor dat de ondertitel precies dezelfde naam heeft als de naam van het videobestand dat je gedownload hebt.

Hoe zet je ondertiteling aan op je tv?

Inschakelen van de ondertiteling gaat als volgt:

  1. Start een Nederlandstalig programma op de tv.
  2. Druk op de Teletekstknop op de afstandsbediening. Het symbool op deze knop is afhankelijk van de tv-aanbieder.
  3. Toets paginanummer 888 met de cijfertoetsen die u normaal gebruikt om naar een zender te gaan.