Hoe staan de planeten op volgorde?

Hoe staan de planeten op volgorde?

Bij het horen van het woord “zonnestelsel” denk je meteen aan de acht planeten die keurig rond onze zon draaien: Mercurius, Venus, de aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Tot 2006 werd ook Pluto onder de planeten gerekend.

Wat zijn de grootste planeten in ons zonnestelsel?

De vier grootste planeten in ons zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – zijn ‘gasreuzen’ omdat ze voornamelijk uit dikke lagen gas bestaan. De kleintjes – Mercurius, Venus, Aarde en Mars – zijn ‘aardachtige planeten’ die vooral uit rotsachtig, vast materiaal zijn opgebouwd. Digitaal themanummer over de kosmos.

Welke planeten staan vanaf de zon?

In welke volgorde staan planeten vanaf de zon? 1 Mercurius (geen manen) 2 Venus (geen manen) 3 Aarde (een maan) 4 Mars (twee manen) 5 Jupiter (67 manen) 6 Saturnus (62 manen) 7 Uranus (27 manen) 8 Neptunus (13 manen)

Wat is de kleinste planeet in ons zonnestelsel?

Mercurius is de kleinste planeet. Hij staat ook het dichtste bij de zon en dus bevindt hij zich vanaf de aarde gezien altijd in de buurt van de zon. In de volgende kopjes volgt meer uitleg over bepaalde planeten, wat hun kernmerken zijn en wat hun functie is in ons zonnestelsel.

Wat zijn planeten en manen?

Planeten en Manen. Een planeet is een ‘wereld’ die om de zon draait. Een maan is een kleinere wereld die om een planeet draait. Alle planeten, op twee na, hebben manen. Aarde en Pluto hebben er elk één, terwijl Jupiter er 16 heeft. Mercurius en Venus zijn de twee planeten die geen manen hebben.

Wat is de verste planeet van ons zonnestelsel?

Saturnus, de op een na grootste planeet van ons zonnestelsel en de zesde vanaf de zon, is de verste planeet die we zonder telescoop kunnen zien. Hij is zo`n tien maanden per jaar zichtbaar en wordt omringt door een opmerkelijke reeks ringen (maar daar heb je wel een telescoop nodig om ze te zien).

Welke ster behoort tot het zonnestelsel?

Tot het zonnestelsel behoort één ster. Dat is natuurlijk de zon. Verder bewegen om de zon negen planeten. In volgorde van toenemende afstand tot de zon zijn dat Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Voor Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus heb je geen kijker nodig om ze aan de hemel te zien.

Wat zijn de planeten van het zonnestelsel?

Planeten. Het zonnestelsel heeft acht planeten: Mercurius; Venus; Aarde; Mars; Jupiter; Saturnus; Uranus; Neptunus; Pluto was eerst ook een echte planeet, maar werd in 2006 uitgeroepen tot dwergplaneet.. De planeet waar wij zelf op leven is de Aarde.