Hoe rem je met een ABS?

Hoe rem je met een ABS?

Schrik niet van deze trilling, De trilling in het rempedaal is normaal en ontstaat omdat het ABS pompend remt (maar dan heel snel). Om zo goed mogelijk af te remmen bij een noodstop kun je het beste het rempedaal zo krachtig mogelijk ingedrukt houden. Het ABS zorgt er dan voor dat je veilig tot stilstand komt.

Wat als ABS niet werkt?

Het meest vaak voorkomende symptoom van een defect in de ABS is het branden van het ABS lampje op uw dashboard. Dit is vergelijkbaar met het motorstoringslampje, alleen dan voor de ABS. Als er een probleem is ergens in de module, zal dit lampje gaan branden om u erop te wijzen dat er naar gekeken moet worden.

Is ABS verplicht?

Er is dan ook besloten om vanaf 2004 alle auto’s standaard uit te rusten met een Anti Blokkeer Systeem. Elke auto die dus na 2004 in Europa is verkocht moet verplicht een ABS functie hebben. Door deze verplichte invoering zijn er al meer dan 300 miljoen ABS systemen uit de fabrieken gerold.

Hoe maak je noodstop?

Om een noodstop te maken, combineer je het best beide technieken. Je schakelt terug naar een lagere versnelling, terwijl je ondertussen op de rem gaat staan. Dat heeft twee voordelen: Je remlichten springen aan en waarschuwen je achterligger.

Wat moet je doen als ABS lampje brand?

Wanneer het oranje lampje van het ABS-systeem gaat branden, zal de auto prima blijven rijden. Er is echter wel een storing aanwezig in het ABS-systeem waardoor deze zichzelf heeft uitgeschakeld. Bij een noodstop is dat riskant. Neem daarom snel contact op met Multimerk.

Wat kost een ABS sensor?

Een ABS-sensor van merkkwaliteit kost vanaf 7 euro per stuk. Bij deze lage prijzen is het raadzaam, de onderdelen uit voorzorg vóór het einde van hun levensduur te vervangen. In principe zijn ABS-sensoren niet als typische slijtageonderdelen gebouwd.

Waarom pompend remmen?

“Pompend remmen” behoort tot het verleden. Voor maximale remkracht trap je simpelweg hard op het rempedaal. Bij auto’s zonder ABS kunnen de wielen bij hard remmen blokkeren. De auto reageert dan niet meer op stuurbewegingen en gaat tijdens blokkeren dus rechtdoor.