Inhoudsopgave
Hoe ontstaan bruine vlekjes?
Door zonlicht gaat uw huid meer pigment aanmaken en wordt uw huid bruiner. Als dit proces niet goed werkt kunnen er pigmentvlekken of ouderdomsvlekken ontstaan. Deze kunnen geen kwaad maar veel mensen vinden de vlekken niet mooi omdat ze er hierdoor ouder uit zien.
Wat eten tegen hyperpigmentatie?
Vitamine C Ook beschermt vitamine C voor UV-schade. Daarnaast kan vitamine C de productie van melanine onderdrukken en werkt het ontstekingsremmend in de huid. Bij Huidzorg Houten zetten we vitamine C in ter voorkoming van huidveroudering, pigmentvlekken, acné en rosacea.
Wat is Huidpigmentatie?
Hyperpigmentatie, of huidpigmentatie, is wanneer bepaalde gebieden van je huid donkerder zijn dan de rest. Het is een vrij vaak voorkomend huidprobleem dat mensen met alle huidtypes treft. Het kan in kleinere vlekken verschijnen, grotere gebieden bedekken of, in zeldzame gevallen, het hele lichaam.
Welke vlekjes zijn gevaarlijk?
Ook een snelle verandering op de huid, een donkergrijs of donkerblauw ‘bobbeltje’ in de moedervlek, een nieuwe gepigmenteerde band onder de nagel of iets wat onder de nagel groeit, is een reden om een arts te consulteren.
Wat is een huidverkleuring?
Zuurstofarm, donkerrood bloed geeft de huid een blauwige tint, zoals bij de aderen van je handrug. Afwezigheid van bloed geeft een witte huidskleur. Huidverkleuring is meestal vrij onschuldig (koude vingers, verbranden in de zon), maar het kan ook een ernstig symptoom zijn.
Wat zijn de belangrijkste veroorzakers van huidverkleuringen?
De zon is een van de belangrijkste veroorzakers van huidverkleuringen. Melanine is een stof die onze huid kleur geeft. Het is de natuurlijke verdediging tegen de agressieve UV-stralen van de zon. Bij blootstelling aan de zon produceert het lichaam meer melanine.
Wat is blauw verkleurde huid?
Blauw verkleurde huid kan voorkomen in de vingers en de nagels, maar soms ook in de lippen en het gezicht. Als het gebrek aan zuurstofrijk bloed erg lang duurt, kan het weefsel afsterven en zwart worden.
Wat is de kleur van de huid?
De huid is een sterk doorbloed orgaan en de kleur van de huid wordt mede bepaald door het bloed. De kleur van het bloed wisselt tussen twee tinten rood: zuurstofrijk bloed heeft een lichtrode kleur, zuurstofarm bloed is donkerrood. Zuurstofarm, donkerrood bloed geeft de huid een blauwige tint, zoals bij de aderen van je handrug.